Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Μπλοφάρουν οι Σαουδάραβες, ούτε που τολμούν να εισβάλουν στη Συρία”

“Μπλοφάρουν οι Σαουδάραβες, ούτε που τολμούν να εισβάλουν στη Συρία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Σαουδική Αραβία εξέφρασε τη Δευτέρα για μια ακόμη φορά την επιθυμία της να συμμετάσχει σε επίγειες επιχειρήσεις (εισβολή) στο έδαφος της Συρίας, ως μέλος του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, και όλος ο πλανήτης γελάει, διότι άπαντες γνωρίζουν ότι ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας είναι για τα πανηγύρια.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, το μεσαιωνικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει την πρόθεση να στείλει αρκετές χιλιάδες άνδρες των ειδικών του δυνάμεων (παραμύθια δηλαδή, μάλλον μισθοφόρους εννοούν ότι θα στείλουν, αφού οι ίδιοι είναι άχρηστοι) σε συντονισμό με την Τουρκία.

Βεβαίως όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί ήταν πριν ο Ερντογάν θέσει το εκβιαστικό δίλημμα προς τις ΗΠΑ, εάν δηλαδή είναι μαζί του ή με τους Κούρδους, με τις ΗΠΑ να απαντούν -εμμέσως πλην σαφώς- ότι είναι με τους Κούρδους και ενώ η κυβέρνηση της Συρίας, που υποστηρίζεται από τους Ρώσους και το Ιράν, είχε ήδη διαμηνύσει στη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία ότι εάν τολμήσουν να εισβάλουν θα φύγουν μέσα σε φέρετρα.

Ο Ιρανός πολιτικός αναλυτής και ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολή, Μοσαϊέμπ Ναΐμι, μιλώντας στο Sputnik Persia σχολίασε ως εξής τις σαουδοαραβικές τυμπανοκρουσίες:

“Μια παρούσα εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας στη Συρία μπορεί να εκληφθεί μόνο ως αστείο. Ας μην ξεχνάμε ότι από το ξεκίνημα της συριακής κρίσης, η Σαουδική Αραβία έχει ξοδέψει τεράστια ποσά για να εξοπλίσει και να στείλει τρομοκράτες στη Συρία. Από την άλλη, η Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει εδώ και 10 μήνες την Υεμένη αλλά δεν τολμά να στείλει το πεζικό της”.

Ο Ναΐμι αναφερόμενος και στο Μπαχρέιν, το οποίο επίσης “πετάχτηκε” πρόθυμο να εισβάλει στη Συρία, είπε ότι είναι μια χώρα που δεν μπορεί να επιβάλλει την τάξη ούτε στο έδαφός του.

Το Μπαχρέιν είναι ένα νησί στον Περσικό Κόλπο. Οι αρχαίοι Έλληνες το ονόμαζαν Τύλο και μάλιστα είχε ιδρυθεί και ελληνική αποικία. Η Τύλος ή Μπαχρέιν ήταν γνωστό ως κέντρο εμπορίας μαργαριταριών.

Στο Μπαχρέιν πλειονότητα είναι οι σιίτες αλλά η βασιλική οικογένεια που το κυβερνά είναι σουνίτες. Οι σιίτες συχνά ξεσηκώνονται ενάντια στον σουνιτικό θρόνο. Όταν λοιπόν ο Ιρανός (δηλαδή σιίτης) αναλυτής αναφέρει ότι το Μπαχρέιν δεν μπορεί να επιβάλλει την τάξη στο εσωτερικό του, εννοεί ότι οι σιίτες κάτοικοι του βασιλείου – νησιού θα εναντιωθούν σε μια πιθανή εισβολή στη Συρία.

“Εδώ δεν έχουν αρκετά στρατεύματα [σ.σ. στο Μπαχρέιν] για να αντιμετωπίσουν τις συνεχώς αυξανόμενες διαδηλώσεις”.

Ο Ναΐμι εκτιμά ότι η Σαουδική Αραβία κάνει αυτές τις δηλώσεις όχι γιατί τολμά να εισβάλει στη Συρία, αλλά επειδή παριστάνει ότι έχει ακόμα ρόλο στις εξελίξεις στη χώρα.

“Μετά την εμπλοκή της Ρωσίας στον πόλεμο στη Συρία, μεγάλες στρατιωτικές βάσεις ενόπλων και τρομοκρατών υποστηριζόμενων από τη Σαουδική Αραβία καταστράφηκαν και αυτό ζημίωσε τα συμφέροντα της Σαουδικής Αραβίας. Αυτή τη στιγμή το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί να ασκήσει πίεση στις διαπραγματεύσεις στη Συρία, ώστε να αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων, η οποία πλέον δεν γέρνει προς τη μεριά της συμμαχίας (ισλαμιστών) που υποστηρίζουν η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα”.

Ο Ναΐμι συμφωνεί με την άποψη που έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή το TRIBUNE, ότι δηλαδή ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας είναι για τα πανηγύρια.

“Δεν έχουν αυτή τη δύναμη. Αλλά ακόμα και εάν ξαφνικά η Σαουδική Αραβία εμπλακεί, αυτό θα οδηγήσει σε έναν νέο πόλεμο αντί να τελειώσει ο παλιός. Προβλέπω ότι όλα αυτά τα λόγια θα παραμείνουν λόγια”.

Ο ίδιος καταλήγει ότι όλες αυτές οι ηρωικές εξαγγελίες της Σαουδικής Αραβίας για εισβολή στη Συρία είναι μπλόφα, ώστε να βελτιώσουν οι Σαουδάραβες τη διαπραγματευτική τους θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι απέλασαν Έλληνα αφού επί ώρες τον κράτησαν στο υγρό τσιμέντο

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr