Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπό διάλυση η κυβέρνηση Ολάντ: Παραιτήθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ.

Ο Φρανσουά Ολάντ φέρεται να απομακρύνει από το υπουργείο Εξωτερικών τον Λοράν Φαμπιούς τοποθετώντας τον στην προεδρία του Συνταγματικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού δικτύου RTL, ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης προκειμένου να δώσει το «φιλί της ζωής» στο κόμμα του αλλά και για να ανακάμψει ο ίδιος δημοσκοπικά, ένα χρόνο πριν τις προεδρικές εκλογές του 2017.

Ο Ολάντ ξεκινά τις αλλαγές προσώπων σε νευραλγικά υπουργεία, όπως το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Φαμπιούς αναλαμβάνει νέος πρόεδρος του Συνταγματικού Συμβουλίου στη θέση του Ζαν Λουίλ Ντεμπρέ. Τα ονόματα που ακούγονται ως διάδοχοί του είναι  η υπουργός Οικολογίας, Σεγκολέν Ρουαγιάλ και πρώην σύντροφος και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του Ολάντ.

Σημειώνεται ότι ο Τομάς Φαμπιούς, ο μεγαλύτερος γιος του επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς, τέθηκε πριν ένα μήνα υπό κράτηση και πρόκειται να ανακριθεί από τις αρχές στο πλαίσιο μιας έρευνας για πλαστογραφία, απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος,.

Τον Ιούνιο του 2013 η γαλλική Δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την αγορά εκ μέρους του 34χρονου σήμερα γιου του Γάλλου ΥΠΕΞ το 2012 ενός διαμερίσματος 289 τετραγωνικών μέτρων, στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού έναντι του ποσού των 7 εκατομμυρίων ευρώ, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Αυτή ακριβώς η συναλλαγή κίνησε το ενδιαφέρον της μονάδας καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας.

Είναι ο δεύτερος υπουργός της κυβέρνησης ωστόσο που παραιτείται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετά την Κριστιάν Τομπιρά, την Υπουργό Δικαιοσύνης που παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενη για τη δημιουργία του αστυνομικού κράτους του Ολάντ με αφορμή τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισπανία: Ο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί – Ποιός είναι ο λόγος

Ρωσία: Συνελήφθη ο υφυπουργός Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ για διαφθορά

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr