Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ: Αναγκαία η συνεργασία ΗΠΑ – Ρωσίας για την εκεχειρία στη Συρία

Λαβρόφ: Αναγκαία η συνεργασία ΗΠΑ – Ρωσίας για την εκεχειρία στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας πρέπει να συνεργαστούν, προκειμένου η κατάπαυση του πυρός στη Συρία -που η Ουάσινγκτον και η Μόσχα θέλουν να κηρυχθεί μέσα σε μία εβδομάδα- να μπορέσει να τεθεί σε ισχύ, εκτίμησε την Παρασκευή ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Για να προχωρήσει αυτό (…) χρειάζεται συνεργασία των στρατιωτικών επί του πεδίου, τόσο για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις όσο και για τα ζητήματα που συνδέονται με την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός» τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Από την έναρξη των επιχειρήσεών μας στη Συρία (…) είχαμε προτείνει να αποκατασταθούν οι επαφές σε στρατιωτικό επίπεδο ανάμεσα στη Ρωσία και τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Αμερικανών. Δυστυχώς οι ΗΠΑ απέφυγαν τη συνεργασία στη στρατιωτική σφαίρα (…) πιστεύω πλέον πως συνειδητοποιούν ότι για να προχωρήσουμε προς μια διευθέτηση στη Συρία, δεν μπορούν πλέον να αποφεύγουν τις επαφές μεταξύ στρατιωτικών των δύο πλευρών» πρόσθεσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Ουάσινγκτον και Μόσχα ανακοίνωσαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ότι θέλουν να τεθεί σε ισχύ μέσα σε μία εβδομάδα μια κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στους αντάρτες, οι οποίοι υποστηρίζονται από δυτικές δυνάμεις και αραβικές χώρες, και τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, που έχουν την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα δύο κράτη τάχθηκαν εξάλλου υπέρ μιας ταχείας και πλήρους ανθρωπιστικής πρόσβασης στις συριακές πόλεις που τελούν υπό πολιορκία.

Οι ΗΠΑ μέχρι σήμερα έχουν αντιταχθεί στη διμερή στρατιωτική συνεργασία, επικαλούμενες το ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία στοχοθετεί κατά κύριο λόγο τους λεγόμενους μετριοπαθείς αντάρτες και όχι τους τζιχαντιστές. Η Μόσχα έχει κατηγορηθεί ότι επιδιώκει να επιβάλει την παραμονή του Μπασάρ αλ-Άσαντ στην προεδρία της Συρίας, ενώ οι δυτικές δυνάμεις θέλουν την αποχώρησή του από την εξουσία το συντομότερο δυνατόν.

Μέχρι σήμερα, η ρωσοαμερικανική συνεργασία στη συριακή σύρραξη αφορά αποκλειστικά στην αποφυγή επεισοδίων μεταξύ αεροσκαφών ή πλοίων και το ενδεχόμενο να πληγούν συμμαχικά αεροπλάνα από πυραύλους αέρος-εδάφους ή επιφανείας-εδάφους που εκτοξεύουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις τόσο από αεροσκάφη που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία όσο και από σκάφη του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr