Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία χτυπά τους Κούρδους στη Συρία για τρίτη μέρα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας πλήττουν στόχους των κουρδικών πολιτοφυλακών στη Συρία για τρίτη ημέρα μετά την επίθεση που σημειώθηκε το πρωί σε ένα συνοριακό φυλάκιο, δήλωσε εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

“Σήμερα το συνοριακό μας φυλάκιο στην περιοχή Χατάι στη μεθόριο με τη Συρία δέχθηκε επίθεση. Ρίφθηκαν ανταποδοτικά πυρά”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Ταντζού Μπιλγκίτζ.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να πέσει η πόλη Αζάζ στη βόρεια Συρία στα χέρια της κουρδικής πολιτοφυλακής Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YPG), που υποστηρίζεται από το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Η Τουρκία είναι “σοκαρισμένη” από τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, που βάζουν την Άγκυρα στο ίδιο καλάθι με τους Κούρδους αντάρτες των YPG, δήλωσε εξάλλου ο Μπιλγκίτζ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφερόταν στα σχόλια του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, ο οποίος κάλεσε τόσο την Τουρκία, όσο και τους Κούρδους της Συρίας να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της “κοινής απειλής” που θέτουν οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος οι οποίοι ελέγχουν μεγάλα τμήματα της Συρίας.

Ο Μπιλγκίτζ είπε ακόμη πως η Τουρκία δεν θα ζητήσει άδεια για να πολεμήσει εναντίον “οιωνδήποτε τρομοκρατικών οργανώσεων” και μεταβίβασε τη διαμαρτυρία της για τα σχόλια του Κίρμπι στις αρχές των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr