Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν τις πετρελαιοπηγές των τζιχαντιστών στη Συρία

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν τις πετρελαιοπηγές των τζιχαντιστών στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μαχητικά τζετ του Διεθνούς Συνασπισμού που ηγούνται οι ΗΠΑ βομβάρδισαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική Συρία τη Δευτέρα.

Ο Συνασπισμός βομβάρδισε πετρελαιοπηγές και διυλιστήρια στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, διεξάγοντας πολλές αεροπορικές επιδρομές.

Η περιοχή της Αλ Γουάρντ, στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ στη Συρία, είναι αυτή που έχει τα κυρίως πετρελαϊκά κοιτάσματα της χώρας, τα οποία κατέχονται από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος, όπως έχει αποδειχτεί, διεξάγει ευρείας κλίμακας λαθρεμπόριο πετρελαίου, που κλέβει από τη Συρία και το Ιράκ και το πουλά στην Τουρκία.

Τα εκατομμύρια δολάρια έσοδα από αυτή την παράνομη δραστηριότητα τα χρησιμοποιεί για να χρηματοδοτεί τον τζιχάντ (ιερό πόλεμο) που διεξάγει σε όλο τον κόσμο.

“Η Δυτική Συμμαχία χτύπησε τις πετρελαιοπηγές και τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιοχή Αλ Γουάρντ τη Δευτέρα με πέντε αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες κατέστρεψαν πολλές πετρελαιοπηγές και διυλιστήρια”, είπε ο διαδικτυακός ακτιβιστής Ανάς Αμίν στο ARA News.

Δεκάδες εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό, ενώ πυκνοί καπνοί υψώθηκαν πάνω από τα σημεία που χτυπήθηκαν.

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν επίσης ένα αρχηγείο των τζιχαντιστών στην πόλη Σινάα, στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ, και δύο σημεία ελέγχου της οργάνωσης κοντά στη νότια είσοδο της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ. Από αυτά τα πλήγματα τουλάχιστον 12 τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr