Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα “μίνι” Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζητά η Αυστρία

Νέα “μίνι” Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζητά η Αυστρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν προσκαλεί σε μία “μίνι” Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθεί η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Στη συνάντηση, στην οποία προσκαλεί ο Αυστριακός καγκελάριος ως συντονιστής των 28 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, θα συμμετάσχουν οι ηγέτες από Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σουηδία και Φινλανδία, καθώς επίσης ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με παρατηρητές στη Βιέννη, στόχος της συνάντησης είναι η εξέταση, σε έναν δεύτερο γύρο και σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, του πακέτου μέτρων που είχαν συμφωνηθεί κατά τη Σύνοδο Κορυφής με την Τουρκία τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς και οι δυνατότητες περιορισμού του αριθμού των προσφύγων από την Τουρκία που εξακολουθεί να παραμένει σε δραματικά επίπεδα.

Την πρώτη, “μίνι” Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό είχε προσκαλέσει ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν στις 17 Δεκεμβρίου, πριν από την έναρξη της τότε τακτικής συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ και Ερντογάν συζήτησαν για Συρία και Γάζα σε τηλεφωνική επικοινωνία

Κατζ προς την Τουρκία: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει τη σταθερότητα μέσω πληρεξουσίων στη Γάζα ή αλλού»

Ο Νετανιάχου αντιτίθεται σε στρατιωτική εμπλοκή Τουρκίας και Κατάρ στη Γάζα – Διαφωνία με τις ΗΠΑ

Κούρδοι διαδηλωτές κατέβασαν την τουρκική σημαία από το «Κέντρο Έκδοσης Τουρκικής Βίζας» στο Νότιο Κουρδιστάν

Καταγγελία-φωτιά για τη Συρία: Η Ουάσιγκτον εθελοτυφλεί στην απελευθέρωση μελών του ISIS

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr