Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα βομβαρδίζει τους Κούρδους με τις πλάτες Τουρκίας και Γαλλίας

Η Αλ Κάιντα βομβαρδίζει τους Κούρδους με τις πλάτες Τουρκίας και Γαλλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή από βομβαρδισμό με όλμους των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα στη συνοικία Σεΐκ Μακσούντ του Χαλεπιού, που ελέγχουν οι Κούρδοι στο βόρειο μέρος της πόλης.

Οι τζιχαντιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης Μέτωπο Αλ Νούσρα, που είναι ο βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, βομβάρδισαν την κουρδική συνοικία Σεΐκ Μακσνούντ του Χαλεπιού με όλμους και κανόνια της “κόλασης”. Τα κανόνια της κόλασης είναι αυτοσχέδιοι όλμοι που ρίχνουν βόμβες βαρέλια.

“Περισσότεροι από 20 άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στην συνοικία ύστερα από βαρύ βομβαρδισμό του Μετώπου Αλ Νούσρα και των [“μετριοπαθών” τουρκόφιλων] συμμάχων του”, είπε ο ακτιβιστής Ρεζάχ Χίντο μιλώντας στο ARA News μέσα από το εμπόλεμο Χαλέπι.

“Οι διασώστες ανέσυραν πτώματα δεκάδων ανθρώπων μέσα από τα χαλάσματα των βομβαρδισμένων κτιρίων το απόγευμα της Παρασκευής στη συνοικία Σεΐκ Μακσούντ”, είπε η ίδια πηγή. “Οι έρευνες για θύματα συνεχίζονται στα ερείπια”.

Η συνοικία Σεΐκ Μακσούντ βομβαρδίζεται διαρκώς από την Αλ Κάιντα τους τελευταίους μήνες.

Η υπό κουρδικό έλεγχο συνοικία της πόλης του Χαλεπιού υποφέρει από ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα εξαιτίας του αποκλεισμού που της έχουν επιβάλει η Αλ Κάιντα και η Αχράρ Αλ Σαμ. Δύο τζιχαντιστικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία και απολαμβάνουν την ανοχή της Δύσης στα εγκλήματα που διαπράττουν. Οι ίδιοι τρομοκράτες αποκαλούνται από τη γαλλική διπλωματία “μετριοπαθείς”. Αλήθεια, από πότε η Αλ Κάιντα θεωρείται “μετριοπαθής” οργάνωση; Εκτός εάν όταν η Αλ Κάιντα σφάζει Γάλλους στο Παρίσι είναι “τρομοκράτες”, όταν η ίδια Αλ Κάιντα σκοτώνει Κούρδους στη Συρία είναι απλώς “αντάρτες”.

Ο βομβαρδισμός της συνοικίας Σεΐκ Μακσούντ από την Αλ Κάιντα έγινε μια ημέρα μετά τον βομβαρδισμό της κουρδικής πόλης Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, από το τουρκικό πυροβολικό με θύματα επίσης δεκάδες αμάχους.

Τα τουρκικά κανόνια, από την τουρκική πλευρά των συνόρων, και οι όλμοι των τζιχαντιστών βομβαρδίζουν τον κουρδικό άμαχο πληθυσμό με τις “ευλογίες” ακόμα και της χτυπημένης από την τρομοκρατία Γαλλίας, πράγμα άκρως εξωφρενικό.

Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή το βράδυ στο συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Γαλλία μπλόκαρε το σχέδιο καταδίκης της Τουρκίας που πρότεινε η Ρωσία, με τον Γάλλο ο πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη να κατηγορεί τη Μόσχα ότι προκάλεσε μια «επικίνδυνη κλιμάκωση» υποστηρίζοντας το συριακό καθεστώς στην έφοδο που έχει εξαπολύσει στο Χαλέπι, ενώ η Αμερικανίδα πρέσβειρα Σαμάνθα Πάουερ έκρινε πως η Μόσχα «επιδιώκει έναν αντιπερισπασμό».

Η Γαλλία προσφέρει ανοιχτά κάλυψη στην Αλ Κάιντα, την ίδια Αλ Κάιντα που αιματοκύλισε το Παρίσι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr