Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιον όρο έβαλε η ΕΕ για να επιτεθεί στο Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη

Ποιον όρο έβαλε η ΕΕ για να επιτεθεί στο Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για να πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη, θα πρέπει να αναμείνει έως ότου μία λιβυκή κυβέρνηση συγκροτημένη και νόμιμη απευθύνει το σχετικό αίτημα.

Αυτό εκτίμησε η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιταλίδα Φεντερίκα Μογκερίνι σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στον κυριακάτικο γαλλικό Τύπο.

«Η αποτελεσματική εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους δεν μπορεί να επιτελεσθεί δίχως να περάσει από μία νόμιμη και υπεύθυνη για την ίδια της την ασφάλεια λιβυκή κυβέρνηση», τονίζει η Μογκερίνι στη Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς, ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις το Σάββατο πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στη Σαμπράθα, 70 χλμ δυτικά της Τρίπολης, που προκάλεσαν περίπου 50 νεκρούς.

«Στη Λιβύη, είναι οι Λίβυοι εκείνοι που αντιμετωπίζουν την απειλή μόνοι τους, κατά συνέπεια ο λιβυκός λαός είναι αποκαμωμένος και θα πρέπει να θέσουμε τέλος στο χάος αυτό», προσθέτει η ίδια.

«Από πολλών μηνών υποστηρίζουμε τις προσπάθειες για τη σύσταση μίας κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας. Οι επόμενες ημέρες θα αποδειχθούν κρίσιμες, με την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για την επικύρωση της μελλοντικής κυβέρνησης. Εάν θέλουμε να τους βοηθήσουμε, αυτό θα γίνει μόνον εάν τους δείξουμε εμπιστοσύνη, διότι εκείνοι γνωρίζουν τη χώρα τους καλλίτερα από εμάς. Η επιλογή να ζητήσουν μία πιθανή συνδρομή για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος εναπόκειται σε εκείνους», τονίζει η Μογκερίνι.

Ο Λίβυος πρωθυπουργός Φαγέζ αλ Σαράι κατέθεσε χθες, στο αναγνωρισμένο από τη διεθνή κοινότητα Κοινοβούλιο στο Τομπρούκ, το πρόγραμμα εργασιών της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, προκειμένου να πείσει τους βουλευτές να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης την ερχόμενη Τρίτη.

Κατά τη Μογκερίνι, «η Ευρώπη είναι έτοιμη να προσφέρει τεχνική βοήθεια για τη σύσταση των θεσμών, ιδίως των δυνάμεων αστυνομίας και ασφάλειας, την ενίσχυση των δημοτικών αρχών στη Λιβύη, που αποτελούν το εκτενέστερο δίκτυο εκλεγμένων αντιπροσώπων στη Λιβύη, εάν φυσικά το θελήσει η μελλοντική κυβέρνηση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε κυβερνητικές θέσεις στη Ντέιρ αλ Ζουρ

Οι ιρακινές Αρχές εκτέλεσαν 11 μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Ο στρατός του Ισραήλ κατέλαβε τη συνοριακή διέλευση στη Ράφα

Νετανιάχου: Συνεχίζεται η επιχείρηση στη Ράφα μέχρι την απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς

ΥΠΕΞ: Διεθνής πρόκληση η λειτουργία της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr