Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άσαντ: Εάν Τουρκία και Σ. Αραβία εισβάλουν στη Συρία θα τους φερθούμε ως τρομοκράτες

Άσαντ: Εάν Τουρκία και Σ. Αραβία εισβάλουν στη Συρία θα τους φερθούμε ως τρομοκράτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ δήλωσε ότι εάν η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία εισβάλουν στη Συρία, η κυβέρνηση της Δαμασκού θα τους αντιμετωπίσει ως τρομοκράτες.

“Εάν αυτό συμβεί [σ.σ. η εισβολή], θα τους φερθούμε ως τρομοκράτες. Υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμπλακεί στη Συρία, είτε πολιτικά, είτε στρατιωτικά. Αυτό θα συνιστούσε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και σε ό,τι αφορά εμάς, όπως και τους πολίτες της Συρίας, η μόνη μας επιλογή είναι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας”, δήλωσε ο Σύρος Πρόεδρος στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

Ο Άσαντ ανέφερε ακόμα ότι η Τουρκία έχει εμπλακεί στα πολεμικά γεγονότα στη Συρία από την αρχή της κρίσης και έχει στείλει τρομοκράτες στη χώρα του.

Την προηγούμενη εβδομάδα διεθνή Μέσα μετέδωσαν ότι η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να στείλει χιλιάδες στρατιώτες στη Συρία, προφανώς σε συνεργασία με την Τουρκία, για να πολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Βεβαίως όλοι αντιληφθήκαμε ότι ο πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος ήταν απλά μια πρόφαση, που την επιβεβαίωσε λίγο μετά η Σαουδική Αραβία, μιλώντας ανοιχτά για βίαιη απομάκρυνση του Μπασάρ Αλ Άσαντ από την διακυβέρνηση της Συρίας.

Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι η Τουρκία συγκέντρωσε στρατεύματά της στα σύνορα με τη Συρία, ενώ εδώ και 9 ημέρες βομβαρδίζει συνεχώς τις κουρδικές δυνάμεις που μάχονται ενάντια στην Αλ Κάιντα στη βορειοδυτική Συρία.

Τη Δευτέρα ένας εκπρόσωπος του τουρκικού ισλαμιστικού κυβερνώντος κόμματος, ο Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει σχέδια για να εισβάλει στη Συρία. Αλλά ποιος πιστεύει την Τουρκία;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr