Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πρίγκιπας Φαϊζάλ της Σαουδικής Αραβίας θέλει να εισβάλει στη Συρία

Ο Πρίγκιπας Φαϊζάλ της Σαουδικής Αραβίας θέλει να εισβάλει στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Τουρκί Αλ Φαϊζάλ δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Αμπού Ντάμπι την Κυριακή ότι η Σαουδική Αραβία προσφέρθηκε να αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις της στη Συρία επειδή θεωρεί ότι οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές δεν μπορούν από μόνες τους να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές αποδείχτηκαν αναποτελεσματικές και μια χερσαία επιχείριση απαιτείται.

“Η παγκόσμια κοινότητα έχει τη δυνατότητα, οικονομική, πολιτική στρατιωτική και άλλη, να βάλει ένα τέλος στους σκοτωμούς”, είπε.

“Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε μια στιγμή που οι άνθρωποι λένε “αρκετά”, αλλά επειδή το λένε δεν σημαίνει και ότι θα συμβεί. Πρέπει να υπάρξει μια ισχυρή χερσαία επέμβαση που θα βάλει τέλος στους σκοτωμούς”, πρόσθεσε.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι είναι έτοιμη να αποστείλει ειδικές δυνάμεις στη Συρία εάν ο υπό τις ΗΠΑ Διεθνής Συνασπισμός αποφασίσει να εισβάλει στη χώρα.

Αμέσως μετά την προθυμία της Σαουδικής Αραβίας να πολεμήσει στη Συρία, οι δορυφόροι της, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, έσπευσαν με τη σειρά τους να δηλώσουν ότι επίσης επιθυμούν να συμμετάσχουν σε χερσαία πολεμική επιχείριση στη Συρία.

Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έστειλε και έναν αριθμό μαχητικών αεροσκαφών στη βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας.

Την Παρασκευή μάλιστα συμμετείχαν σε κοινή άσκηση με την Τουρκία, η οποία όπως δήλωσαν ήταν “ευθυγραμμισμένη” με τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Βεβαίως εύλογα απορεί κανείς γιατί η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία, που αμφότερες συμμετέχουν στον υπό τις ΗΠΑ Διεθνή Συνασπισμό, δεν “ασκήθηκαν” απευθείας στοχεύοντας το Ισλαμικό Κράτος αλλά έκαναν άσκηση… παραδίπλα λες και πρόκειται να πολεμήσουν στο απώτερο μέλλον τους τρομοκράτες; Υποτίθεται ότι Τουρκία και Σαουδική Αραβία ήδη πολεμάνε, με αεροπορικές επιδρομές το Ισλαμικό Κράτος, υποτίθεται…

Βασικά Τουρκία και Σαουδική Αραβία εμπαίζουν την παγκόσμια κοινότητα. Εδώ και καιρό έχει αποκαλυφθεί παγκοσμίως ότι οι δύο αυτές χώρες βρίσκονται πίσω τόσο από το Ισλαμικό Κράτος όσο και την Αλ Κάιντα και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις στη Συρία.

Στόχος της εισβολής τους στη Συρία δεν είναι η συντριβή του Ισλαμικού Κράτους αλλά των Κούρδων και η ανατροπή της κυβέρνησης Άσαντ στη Δαμασκό.

Οι Ρώσοι από την πλευρά τους έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία ότι εάν εισβάλουν στη Συρία αυτό μπορεί να προκαλέσει παγκόσμιο πόλεμο, ενώ η Συρία έχει ξεκαθαρίσει ότι θα θεωρήσει τους εισβολείς τρομοκράτες και θα επιστρέψουν στις χώρες τους μέσα σε φέρετρα.

Την ίδια ώρα που οι καλοταϊσμένοι πλαδαροί πρίγκιπες της Σαουδικής Αραβίας ονειρεύονται πολέμους στη Συρία, οι στρατηγοί του βασιλείου προειδοποίησαν ότι η χώρα τους δεν είναι ικανή να εισβάλει στη Συρία και ότι θα ηττηθεί.

Διαβάστε σχετικά εδώ: 10 Σαουδάραβες στρατηγοί εκλιπαρούν να μην εισβάλει η χώρα τους στη Συρία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr