Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία αγνοεί την παύση πυρός στη Συρία δια στόματος Νταβούτογλου

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως η παύση πυρός στη Συρία που επιβλήθηκε από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ δεν είναι υποχρεωτική αν “προκύψει απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας”.

“Αυτή η παύση πυρός στη Συρία αφορά αυτούς που βρίσκονται εντός αυτής. Στην περίπτωση που υπάρξει απειλή για την εθνική μας ασφάλεια από οποιαδήποτε πλευρά, αυτή η παύση πυρός δεν μας αφορά. Η Τουρκία σε αυτή την περίπτωση δεν θα ζητήσει την άδεια από κανέναν και θα κάνει ότι είναι απαραίτητο. Διότι από εκείνη τη στιγμή το θέμα δεν θα αφορά τη Συρία αλλά θα είναι πλέον Τουρκικό ζήτημα” δήλωσε ο Νταβούτογλου.

Είναι προφανές πως η Τουρκία ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να σεβαστεί την παύση πυρός, “δείχνοντας” τους Κούρδους της Συρίας και της Τουρκίας και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη την εφαρμογή της στην πράξη παρά τη συμφωνία ΗΠΑ και Ρωσίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καραχάλιος για Καρυστιανού: Η «Γερόντισσα από τη Συρία» όριζε τις κινήσεις της

22 επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στη Βόρεια και Ανατ. Συρία τον Νοέμβριο

Η Τουρκία μετέφερε νέα στρατεύματα στην τουρκο-κατεχόμενη βόρεια Συρία

Η Φλόριντα χαρακτηρίζει Μουσουλμανική Αδελφότητα και Μουσουλμανική Οργάνωση Πολιτικών Δικαιωμάτων ως τρομοκρατικές οργανώσεις

Ρωσική προέλαση σε όλο το μέτωπο: Ο στρατηγός Γκερασίμοφ ανακοινώνει κύκλωση στο Μιρνοχράντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr