Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά εμπάργκο όπλων κατά της Σαουδικής Αραβίας

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε μια ανάλυση την Πέμπτη που περιλαμβάνει το αίτημα ενός εμπάργκο όπλων από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Σαουδικής Αραβίας μέχρι να ερευνηθούν οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου από μέρους της στην Υεμένη.

Η έκκληση αυτή για εμπάργκο είναι δίχως προϋποθέσεις και όρια και έρχεται ως απάντηση στη δράση που έχει αναπτύξει η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Η Σαουδική Αραβία είναι από τους πιο βασικούς πελάτες της Βρετανίας και της Γαλλίας σχετικά με την αγορά όπλων και υπάρχουν αποδείξεις πως αυτά τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν σε σοβαρές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου στην Υεμένη όπου χιλιάδες άμαχοι έπεσαν νεκροί από την έναρξη του πολέμου το Μάρτιο του 2015, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

“Η κατάσταση στην Υεμένη χειροτερεύει και υπάρχει μεγάλη ανάγκη να δούμε τι συμβαίνει εκεί καθώς και να υπάρξει μια ανεξάρτητη έρευνα που να συμβαδίζει με τα στάνταρ του Διεθνούς Δικαίου” ανέφερε Ευρωπαίος διπλωμάτης, ο οποίος χαρακτήρισε αναγκαίο το εμπάργκο και πως το λόγο τώρα έχει η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ οι μάχες μεταξύ των ανταρτών Χούτι και των κυβερνητικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία, έχουν κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 6.000 ανθρώπους…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

ΟΗΕ: Μεγάλη πιθανότητα το 2024 να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr