Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ τα έριξε στο… ακουστικό για τη μη καταδίκη της Κου Κλουξ Κλαν

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το ελαττωματικό ακουστικό που φόραγε για την «παράλειψή» του να απορρίψει κατηγορηματικά την υποστήριξη που προσέφερε σε εκείνον ένας ρατσιστής, επιχειρώντας να καταλαγιάσει τον σάλο που προκάλεσε κι ενδέχεται να επισκιάσει την πορεία του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Την παραμονή της μεγαλύτερης εκλογικής αναμέτρησης στο πλαίσιο της διαδικασίας των προκριματικών εκλογών, το φαβορί των Ρεπουμπλικάνων επιχείρησε να εξηγήσει γιατί δεν καταδίκασε την υποστήριξη που του προσέφερε ο πρώην αρχηγός της Κου Κλουξ Κλαν και προσωπικότητα της άκρας δεξιάς Ντέιβιντ Ντιουκ σε μια τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε.

«Κάθομαι σε ένα σπίτι στην Φλόριντα φορώντας ένα πολύ κακής ποιότητας ακουστικό που μου έδωσαν από το οποίο μπορούσε μετά βίας να ακούσεις τι έλεγε, όμως εγώ άκουγα πολλές φωνές» τόνισε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Today” του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

«Απέρριπτα τον Ντέιβιντ Ντιουκ καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, στο Facebook, στο Twitter και προφανώς, δεν είναι ποτέ αρκετό» πρόσθεσε ο μεγιστάνας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Δεν είναι προς το παρόν ξεκάθαρο εάν η υποστήριξη αυτή θα προκαλέσει πλήγμα για την εικόνα του δισεκατομμυριούχου. Ο ίδιος άλλωστε είδε την δημοτικότητά του να ενισχύεται, ενώ επικράτησε στις 3 από τις 4 προκριματικές εκλογές αφού είχε προτείνει να απαγορευτεί προσωρινά η είσοδος των μουσουλμάνων στην χώρα, κατηγορώντας παράλληλα τους Μεξικανούς μετανάστες ότι είναι εγκληματίες και βιαστές.

Σήμερα, Σούπερ Τρίτη, που ψηφίζουν 11 πολιτείες, πολλές στον αμερικανικό νότο, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει σε πολλές εξ αυτών.

Οι αντίπαλοι του Ντόναλντ Τραμπ τον κατηγορούν ότι κατέφυγε σε αοριστολογίες ερωτώμενος επανειλημμένα στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN σχετικά με την υποστήριξη του πρώην αρχηγού της Κου Κλουξ Κλαν κι αν καταδικάζει τη δράση της ρατσιστικής οργάνωσης. Ο Ντιουκ είναι από την Αλαμπάμα, μία από τις πολιτείες που θα ψηφίσουν.

Ο Ρούμπιο, ένας γερουσιαστής από την Φλόριντα που θεωρείται από αρκετούς Ρεπουμπλικάνους ως το πρόσωπο που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσει τον Τραμπ, δήλωσε σήμερα:

«Δεν με νοιάζει πόσο ελαττωματικό ήταν το ακουστικό. Η Κου Κλουξ Κλαν ήταν απόλυτα ξεκάθαρη και εκείνος αρνήθηκε να την καταδικάσει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr