Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Θα κάνουν την καρδιά τους πέτρα” και θα υποστηρίξουν Τραμπ οι συνυποψήφιοι

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι συνυποψήφιοί του για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων επιτέθηκαν στον Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της τηλεμαχίας που διοργάνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, κατηγορώντας τον για αλλαγή θέσεων, ενώ διαφάνηκε ότι με δυσφορία θα τον υποστηρίξουν αν τελικά είναι ο προεδρικός υποψήφιος του κόμματος.

Υπό τις ερωτήσεις των συντονιστών της συζήτησης του Fox News διαφάνηκαν οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των τριών υποψηφίων Μάρκο Ρούμπιο, Τεντ Κρουζ, Τζον Κέισικ και του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος, δέχθηκε τα φραστικά πυρά του Μιτ Ρόμνεϊ, προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων το 2012.

Ο Ρόμνεϊ επικέντρωσε την κριτική του στην τηλεοπτική καριέρα του Τραμπ, ως παρουσιαστή σε σόου κοινωνικής τηλεθέασης, ενώ χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του “εκλογική απάτη.” Επίσης ο Ρόμνεϊ τόνισε ότι στην περίπτωση που ο Τραμπ πάρει το χρίσμα, τότε θα διασφαλιστεί η νίκη της υποψηφίου των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν γρήγορα στη διάρκειας δύο ωρών τηλεοπτική συζήτηση, ενώ και το επίπεδο της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης υποβιβάστηκε επίσης γρήγορα, στο λεξιλόγιο αλλά και στα επιχειρήματα της “σχολικής αυλής,” όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πολιτικοί σχολιάστες με αναφορά της συζήτησης ακόμη και στα ανδρικά αναπαραγωγικά όργανα.

Παρά το γεγονός ότι οι συνυποψήφιοι του Τραμπ ακολουθούθησαν το δόγμα του κόμματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα παραμερίσουν τις προσωπικές τους ανησυχίες και θα υποστηρίξουν τελικά όποιον λάβει το χρίσμα, τόνισαν ότι θα το πράξουν με μεγάλη δυσκολία στην περίπτωση που ο Τραμπ είναι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

“Μερικές φορές, γίνεται ακόμη πιο δύσκολο,” είπε χαρακτηριστικά ο 63χρονος Τζον Κέισικ.

Ο Τραμπ στην ερώτηση αν θα υποστήριζε έναν προεδρικό υποψήφιο που θα ήταν διαφορετικός από τον εαυτό του, απάντησε ότι τελικά θα το έκανε. Στο μεταξύ, ο Τραμπ δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον Ρόμνεϊ, αποκαλώντας “αποτυχημένο υποψήφιο.”

Στην προοπτική των προκριματικών αναμετρήσεων στη Φλόριντα και στο Οχάιο στις 15 Μαρτίου, ο Τραμπ υπεραμύνθηκε των “αλλαγών” στις προεκλογικές του θέσεις, απαντώντας σε σχετικό βίντεο που του παρουσίασαν οι διοργανωτές της συζήτησης, για τα ζητήματα που αφορούν στον πόλεμο του Ιράκ, αλλά και στην υποδοχή προσφύγων από τη Συρία.

“Πρέπει να δείχνεις έναν βαθμό ευελιξίας,”, είπε ο Τραμπ υπερασπιζόμενος τις πολιτικά μεταλλαγμένες θέσεις του.

Αμέσως , οι Ρούμπιο και Κρουζ απάντησαν σαρκαστικά: “Ελπίζουμε ότι δε θα δούμε γιογκα πάνω στη σκηνή,” τόνισε ο Κρουζ, με τον Ρούμπιο να συμπληρώνει καυστικά: “Είναι πολύ ευέλικτος και ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις…”

Στις επόμενες ημέρες θα διαπιστωθεί αν η χθεσινή τηλεμαχία έβλαψε ή τελικά ωφέλησε τον Τραμπ.

Παρά το γεγονός ότι τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο ίδιος έχει το μεγαλύτερο αριθμό αναφορών στον Twitter, η ανάλυσή τους δείχνει ότι σε ποσοστό 63%, οι γνώμες που εκφράζονται για τον ίδιο είναι αρνητικές, σύμφωνα με την εταιρία αναλύσεων Brandwatch. Τα στοιχεία αυτά, δείχνουν μία τάση μείωσης της θετικής αποδοχής για τον Τραμπ.

Στις δύο τελευταίες τηλεοπτικές αναμετρήσεις των Ρεπουμπλικάνων ο Τραμπ είχε ίδιο αριθμό θετικών και αρνητικών αναφορών σε ποσοστό 62,5%

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr