Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φάιμαν σε Μέρκελ: Να δεχτεί η Γερμανία 400.000 πρόσφυγες

Φάιμαν σε Μέρκελ: Να δεχτεί η Γερμανία 400.000 πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καλά κρατεί ο “πόλεμος” Αυστρίας-Γερμανίας για τους πρόσφυγες, με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν να στρέφει τα “πυρά” του και σήμερα Κυριακή κατά του Βερολίνου.

Ο κ. Φάιμαν ζήτησε από την Γερμανία όχι μόνο να θέσει ανώτατο όριο για τον αριθμό των αιτούντων άσυλο, αλλά και να ανακοινώσει πόσους πρόσφυγες είναι έτοιμη να δεχθεί.

Η δήλωση αυτή δίνει το κλίμα μιας ενδεχόμενης αντιπαράθεσης μεταξύ Αυστρίας και Γερμανίας για το προσφυγικό στην σύνοδο κορυφής της Δευτέρας 7 Μαρτίου. Όπως λέει ο Φάιμαν εάν η Γερμανία υιοθετήσει το αυστριακό όριο τότε θα πρέπει να δεχθεί περίπου 400.000 πρόσφυγες στο έδαφός της.

Ενόψει της κριτικής που έχει ασκήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Αυστρία για παραβίαση από μέρους της του Ευρωπαϊκού Δικαίου με την επιβολή ανώτατων ορίων στον αριθμό των αιτούντων άσυλο στη χώρα, ο Αυστριακός καγκελάριος δεν αποκλείει, όπως σημειώνει στη συνέντευξή του, να υπάρξει μία νομική διαμάχη με την Επιτροπή για το θέμα αυτό, ωστόσο, όπως διευκρινίζει, η κυβέρνησή του παραμένει “συνεπής” στην απόφασή της.

Αναφερόμενος σε εκείνα που προσδοκά από την αυριανή σύνοδο ο αυστριακός καγκελάριος είπε πως περιμένει καλύτερη συνεργασία με την Τουρκία, ώστε να σταματήσουν τη δράση τους τα δίκτυα των διακινητών και να λειουργήσει το σύστημα της επαναπροώθησης.

Ο ίδιος αναμένει πως, αντί της ελεύθερης διέλευσης, θα πρέπει πρόσφυγες εκτός ΕΕ, από την Τουρκία, τον Λίβανο και την Ιορδανία, να αναλαμβάνονται απευθείας από χώρες της ΕΕ με τη βοήθεια της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr