ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν, Σύνοδος Κορυφής, Τουρκία,


















































Συντονισμένα εναντίον Δένδια Τούρκοι ισλαμιστές και εγχώριοι ακροδεξιοί λαϊκιστές
Νίνα Κασιμάτη προς Θανάση Πλεύρη: Ούτε να τολμήσεις να παραδώσεις στους Τούρκους τον Πόντιο αγωνιστή Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί
Ισραηλινοί, Ελλαδίτες, Κύπριοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Κνέσετ ενώπιον της αυξανόμενης τουρκικής απειλής
Μακρόν: «Εάν δεν κάνουμε τίποτα, η Ευρώπη θα έχει αφανιστεί σε πέντε χρόνια»
Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Διπλωματική προσέγγιση με φόντο τις πάγιες διαφωνίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν την Τετάρτη 9 Μαρτίου λεπτομέρειες επί της συμφωνίας η οποία επετεύχθη από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία σχετικά με τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να τηρηθούν όλοι οι διεθνείς κανόνες για το άσυλο.
Σε συζήτηση στην ολομέλεια με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι περισσότεροι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων επέμειναν ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και οι συνομιλίες για την ελευθέρωση των θεωρήσεων για τους Τούρκους υπηκόους που ταξιδεύουν στην Ε.Ε. δεν θα πρέπει να συνδεθούν με το προσφυγικό ζήτημα.
Οι απειλές κατά της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία και η πρόσφατη κατάληψη της εφημερίδας Zaman από τις τουρκικές αρχές, καθώς και η αντιμετώπιση της κουρδικής μειονότητας από την Τουρκία, συζητήθηκαν με την Ολλανδή υπουργό Γιανίν Χένις – Πλάσχερτ, η οποία εκπροσώπησε την προεδρία του Συμβουλίου και τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Συζητήθηκαν ακόμη οι προετοιμασίες για την επόμενη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17-18 Μαρτίου.























































