Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Τυνησίας “εκκαθαρίζει” τζιχαντιστές που κρύβονται στην παραμεθόριο

Ο στρατός της Τυνησίας “εκκαθαρίζει” τζιχαντιστές που κρύβονται στην παραμεθόριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Αρχές Ασφαλείας της Τυνησίας σκότωσαν τουλάχιστον 10 ενόπλους, ύποπτους ως μέλη στο Ισλαμικό Κράτος, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη.

Τα υπουργεία Εσωτερικών και Άμυνας της Τυνησίας ανακοίνωσαν ότι ο στρατός πραγματοποίησε μια σειρά από επιδρομές από αργά την Τρίτη μέχρι τις πρώτες ώρες της Τετάρτης, κοντά στη συνοριακή τυνησιακή πόλη Μπεν Γκαρντάν για να εκκαθαρίσει τους τζιχαντιστές που κρύβονταν στην περιοχή.

Ένας Τυνήσιος στρατιώτης επίσης σκοτώθηκε στις μάχες με τους υπόπτους τζιχαντιστές.

Οι τυνησιακές Αρχές ανακοίνωσαν ότι επίγειες δυνάμεις υποστηριζόμενες από ελικόπτερα εξαπέλυσαν μια μαζική επιχείριση για να εντοπίσουν τους τζιχαντιστές που είχαν διαφύγει μετά την επίθεση της 7ης Μαρτίου και υπήρχαν υποψίες ότι είχαν βρει καταφύγια σε ακατοίκητα σπίτια στην περιοχή.

Στις 7 Μαρτίου, επτά άμαχοι, δώδεκα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και καμιά τριανταριά τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε μάχη στην ίδια συνοριακή περιοχή.

Η επίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Τυνησίας, επιτιθέμενο από τη Λιβύη, έκανε τους δύο συναρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν δράση για την εξουδετέρωση της απειλής.

Ο πρωθυπουργός της Τυνησίας, Χαμπίμπ Εσίντ, δήλωσε ότι η επίθεση ήταν μια απόπειρα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να δημιουργήσει ένα προπύργιο στην παραμεθόριο.

Να σημειωθεί εδώ, ότι μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την αποτυχημένη επίθεση, οι επιτιθέμενοι ηττήθηκαν από τις τυνησιακές δυνάμεις ασφαλείας, ωστόσο, δύο ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος, έγραψαν ότι οι άνδρες που επιτέθηκαν ήταν μέλη του ISIS.

Οι τυνησιακές Αρχές έκλεισαν δύο συνοριακά περάσματα με τη Λιβύη.

Επίσης σφράγισαν το διάσημο τουριστικό θέρετρο νήσο Τζέρμπα (η νήσος των Λωτοφάγων της Οδύσσειας) και επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα.

Η σχετική ηρεμία που επικρατούσε στην Τυνησία, σχετική πάντα με τον υπόλοιπο μουσουλμανικό κόσμο, φαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν να την χαλάσουν εντελώς και αυτό οφείλεται κυρίως στην ισχυροποίηση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη.

Στην Τυνησία, μέσα στο 2015, συνέβησαν δύο πολύνεκρα μακελειά που έπληξαν ευθέως τον τουρισμό της χώρας.

Τον Μάρτιο του 2015, τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εισέβαλαν στο Μουσείο Μπαρντό, της Τύνιδας, και σκότωσαν 21 ανθρώπους, οι περισσότεροι τουρίστες.

Τον Ιούνιο, ένας μοναχόλυκος τζιχαντιστής επιτέθηκε οπλισμένος με αυτόματο σε παραλία ξενοδοχείου στο τουριστικό θέρετρο Σους και σκότωσε 38 τουρίστες ενώ λιάζονταν αμέριμνοι στις ξαπλώστρες τους.

Η Τυνησία, ένας κατεξοχήν τουριστικός προορισμός (αγαπητός και στους Έλληνες), με ισχυρή “κοσμική” παρουσία, βρίσκεται αντιμέτωπη με συμμορίες τζιχαντιστών αλλά και με το πρόβλημα ότι χιλιάδες πολίτες της έχουν σπεύσει στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr