ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εργαστήρια κατασκευής χημικών όπλων του ISIS

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εργαστήρια κατασκευής χημικών όπλων του ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ βομβάρδισε κτίρια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που είχε πληροφορίες ότι εκεί κατασκευάζονταν χημικά όπλα.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, ένας πρόσφατα αιχμαλωτισμένος οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο οποίος είχε εμπλοκή στην κατασκευή χημικών όπλων από τους τρομοκράτες, μαρτύρησε στους δυτικούς σε ποιες τοποθεσίες βρίσκονταν τα εργοστάσια παρασκευής χημικών.

Ο Σλεϊμάν Νταούντ Αλ Μπακάρ (Sleiman Daoud Al Bakkar) είναι ο οπλαρχηγός που “έδωσε” τις τοποθεσίες και συνελήφθη πριν τρεις εβδομάδες στο βόρειο Ιράκ.

Τις προηγούμενες ημέρες το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε με χημικά αέρια στους Κούρδους Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ, ενώ άλλες τζιχαντιστικές τουρκόφιλες οργανώσεις βομβάρδισαν με χημικά την κουρδική συνοικία στο βόρειο Χαλέπι.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ, είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα ότι τα χημικά όπλα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος “είναι κάτι που παρακολουθούμε στενά και κάτι για το οποίο θα αναλάβουμε δράση”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται και νέες αεροπορικές επιδρομές που θα έχουν στόχο και άλλα σημεία που κατασκευάζονται από την οργάνωση όπλα μαζικής καταστροφής.

Όπως έχει καταγγελθεί, το Ισλαμικό Κράτος προμηθεύεται τα υλικά για την κατασκευή των χημικών όπλων από την Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ εξετάζει την επανάληψη πολέμου πλήρους κλίμακας με το Ιράν

Σε τροχιά ολοκληρωτικού πολέμου Ισραήλ και Ιράν

Αλέξης Τσίπρας στην Κίμπερλι: Όχι F-35 κι άλλοι αμερικανικοί εξοπλισμοί στην Τουρκία – Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ πρέπει να βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος

Η Κίμπερλι εκτίμησε ιδιαίτερα την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Αλέξη Τσίπρα για μία ευημερούσα Ανατολική Μεσόγειο

Μπλόκο του Κογκρέσου στα F-35 για την Τουρκία – Πιέσεις σε Τραμπ με φόντο S-400 και Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr