Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

DW: Η Άνγκελα Μέρκελ και ο δεξιός εφιάλτης της

DW: Η Άνγκελα Μέρκελ και ο δεξιός εφιάλτης της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια μέρα πριν τις τρεις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις η Άνγκελα Μέρκελ υπεραμύνθηκε της πολιτικής της στο προσφυγικό και κυρίως της απόφασης να ανοίξει τα γερμανικά σύνορα τον περασμένο Σεπτέμβριο για τους πρόσφυγες.

Στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, η πρόεδρος του CDU Άνγκελα Μέρκελ υπεραμύνθηκε της απόφασής της να ανοίξει τα σύνορα το περασμένο καλοκαίρι για τους χιλιάδες πρόσφυγες που κατέφθαναν στη χώρα.

«Υπάρχουν καταστάσεις στην ζωή, όπως το περασμένο φθινόπωρο, όπου δεν μπορείς να συζητάς επί μακρόν για θέματα αρχής», είπε η καγκελάριος, προσθέτοντας ότι «οι άνθρωποι βρίσκονται ξαφνικά εκεί κι έχουν ανάγκη από προστασία».

Για να τονίσει όμως ότι εξίσου σημαντικό είναι να πει κανείς στους μετανάστες που ήρθαν για οικονομικούς λόγους ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα. Και αυτό θα πρέπει να συμβεί γρήγορα, όπως είπε.

«Θέλουμε να μειώσουμε αισθητά τον αριθμό των προσφύγων», επανάλαβε η Α. Μέρκελ, τονίζοντας ότι όποιος μείνει θα πρέπει να ενσωματωθεί και πως η Γερμανία προσφέρει γι΄ αυτό πολλές ευκαιρίες.

«Πιστεύω ότι επιτρέπεται να λέμε πως αναμένουμε από τους πρόσφυγες να ανταποκριθούν στην πρόσφορά αυτή. Πρόκειται για υποχρέωση και όχι για δυνατότητα».

Κρίσιμες οι αυριανές εκλογές

Οι αυριανές εκλογές σε Βάδη-Βυρτεμβέργη, Ρηνανία-Παλατινάτο και Σαξονία-Άνχαλτ πραγματοποιούνται στον αστερισμό της προσφυγικής κρίσης και θεωρούνται η πρώτη μεγάλη πολιτική δοκιμασία για την καγκελάριο καθώς προσλαμβάνουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την ίδια και την πολιτική της.

Και αυτό διότι οι εκλογές αυτές δεν θα κριθούν τόσο από τα θέματα που απασχολούν συνήθως περιφερειακές αναμετρήσεις, όπως η παιδεία, αλλά από την προσφυγική κρίση η οποία έχει οδηγήσει σε σημαντική άνοδο το ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική Επιλογή για τη Γερμανία (AfD).

Το κόμμα που ξεκίνησε ως αμιγώς ευρωσκεπτικιστικό, έχοντας κάνει σημαία του την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και το οποίο ήταν μια απλή υποσημείωση στη λίστα των σοβαρών πολιτικών αντιπάλων της Α. Μέρκελ, κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την προσφυγική κρίση και τις ανησυχίες των πολιτών. Με ρατσιστικές, ξενοφοβικές και λαϊκίστικες κορώνες τείνει πλέον να γίνει ο μόνιμος εκ δεξιών εφιάλτης για την καγκελάριο.

ΠΗΓΗ: dw.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ελεύθερος ο Κ. Φλώρος, με εντολή να μείνει τουλάχιστον 50 μέτρα μακριά από τον Β. Γραμμένο

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Στα κρατητήρια ο Κ. Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα για την επίθεση στον Β. Γραμμένο στη Βουλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr