ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Σαουδική Αραβία, Σιίτες, Σουνίτες, Συρία, Τζιχαντιστές, Χεζμπολάχ,


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Ιράν: Συνελήφθη Διευθύντρια Κέντρου Αποκατάστασης αφού αρνήθηκε τη χρήση ορφανών με αναπηρία ως ανθρώπινες ασπίδες
Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα
Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Σαουδική Αραβία είπε ότι θα τιμωρήσει οποιονδήποτε ανήκει στη Χεζμπολάχ – την σιιτική λιβανέζικη οργάνωση που στηρίζει το Ιράν στο Λίβανο – εκφράζει συμπάθεια προς αυτήν, την υποστηρίζει οικονομικά ή προστατεύει κάποιο μέλος της.
Σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Εσωτερικών η οποία μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο SPA, οι σαουδάραβες και οι αλλοδαποί κάτοικοι θα υποστούν “αυστηρές κυρώσεις” σύμφωνα με τους κανονισμούς του βασιλείου και τους αντιτρομοκρατικούς νόμους, ενώ οι υπήκοοι άλλων κρατών θα απελαθούν.
Η ανακοίνωση ακολουθεί την απόφαση του Συνδέσμου των Αραβικών Χωρών την Παρασκευή να χαρακτηρίσει τη Χεζμπολάχ τρομοκρατική οργάνωση, και εγείρει το ενδεχόμενο περαιτέρω κυρώσεων εναντίον της οργάνωσης, η οποία έχει ισχυρή παρουσία στο Λίβανο και πολεμά στο πλευρό των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.
Η Χεζμπολάχ διατηρεί στενούς δεσμούς με το Ιράν, τον αντίπαλο της Σαουδικής Αραβίας στην προσπάθεια για την κυριαρχία στην ευρύτερη περιοχή. Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει αντιπολιτευτικές οργανώσεις στη Συρία για να ανατρέψει τον Άσαντ και κατηγορεί το Ιράν και τη Χεζμπολάχ για την υποστήριξη που του παρέχουν ώστε να κρατηθεί στην εξουσία πέντε χρόνια από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου.
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, έχει ανεβάσει τους τόνους της κριτικής που ασκεί ενάντια στην Σαουδική Αραβία, κατηγορώντας την ότι κατευθύνει τις βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στον Λίβανο.























































