Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιούνκερ καλεί Αναστασιάδη μετά το όχι στα “κέφια” της Τουρκίας

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα έχει την Τετάρτη το απόγευμα ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης στις Βρυξέλλες, μόλις μια μέρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη Σύνοδο Κορυφής της Πεμπτης και Παρασκευής, μετά την άρνηση της Λευκωσίας να συναινέσει στο άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας που επανέλαβε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, την Τρίτη στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει σκοπό να συναινέσει στο άνοιγμα κανενός κεφαλαίου, αν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όπως περιγράφονται στο διαπραγματευτικό πλαίσιο», σημείωσε.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι είναι απαράδεκτο να μεταφέρεται το βάρος της ευθύνης για την προσφυγική κρίση στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών ο Τούρκος ΥΠΕΞ απείλησε την Κύπρο να μην μπαίνει εμπόδιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πλήγμα στον τουρισμό της Τουρκίας από τον πόλεμο στο Ιράν: Αυξάνονται οι ακυρώσεις και τα κόστη

Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό

Κύπρος: Μειώσεις ΦΠΑ και ΕΦΚ σε καύσιμα, ηλεκτρισμό, τρόφιμα, γεωργία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου

Το Ιράν απέρριψε το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου – Έθεσε 5 δικούς του όρους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr