Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντάρτες των FARC είδαν μαζί με τον Ομπάμα αγώνα μπέιζμπολ! (φωτο)

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ηγέτης των ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα παρακολούθησαν τον ίδιο αγώνα μπέιζμπολ στην Κούβα, δίνοντας ένα μήνυμα περιφερειακής συνεργασίας το οποίο έφερε μαζί του ο Αμερικανός πρόεδρος στην ιστορική του επίσκεψη στη χώρα που ηγείται ακόμη από κομμουνιστική κυβέρνηση.

Ο διαπραγματευτής των FARC Παστόρ Αλάπε επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι το παρακολούθησαν 40 αντάρτες και είπε ότι ο αγώνας μεταξύ της αμερικανικής ομάδαας Tampa Bay Rays και της ομάδας της Κούβας ήταν “σύμβολο ειρήνης”.

Η παρουσία τους επιβεβαιώθηκε από δημοσιογράφο του πρακτορείου Ρόιτερς, το οποίο πρόσθεσε πως οι αντάρτες βρίσκονται στη χώρα για ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται με την κυβέρνηση της Κολομβίας στην Αβάνα από το 2012.

Ο αρχηγός των FARC Ροντρίγκο Λονδόνο φαινόταν χαλαρός φορώντας ένα καπέλο του μπέιζμπολ, μια ζακέτα με τα μπλε χρώματα της κουβανικής ομάδας και γυαλιά ηλίου, και φαινόταν να χαίρεται το παιχνίδι με τους συντρόφους του αντάρτες.

ScreenShot_20160323082030

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ θεωρεί τους FARC ξένη τρομοκρατική οργάνωση και τους έχει κατηγορήσει επανειλημμένως για εμπόριο ναρκωτικών.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής Τζον Κέρι συναντήθηκε με τους διαπραγμευτές της οργάνωσης και αξιωματούχους της κολομβιανής κυβέρνησης στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Μετά τη συνάντηση, οι FARC εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ευχαριστούσαν τις ΗΠΑ για “τη βοήθεια των σε δύσκολες στιγμές βρίσκοντας τρόπους προόδου προς την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των πλευρών”.

Οι FARC είπε ότι ο ρόλος των ΗΠΑ είχε οδηγήσει ένα τμήμα της κολομβιανής κοινωνίας να αρχίσει “να αντιλαμβάνεται τις Ηνωμένες Πολιτείες ως χώρας που πρόσκειται φιλικά υπέρ μιας πολιτικής λύσης” στον πόλεμο της Κολομβίας, σε αντίθεση με μια στρατιωτική λύση.

Η συνάντηση του Κέρι υπογράμμισε τον στόχο της κυβέρνησης Ομπάμα να στραφεί σε νέα πολιτική προς την Κούβα για να αναβαθμίσει και το κύρος της στην περιοχή και να ξεπεράσει μακροχρόνιες κρίσεις.

Ο πόλεμος στην Κολομβία είναι ο τελευταίος και πιό μακροχρόνιος ανταρτοπόλεμος στην Λατινική Αμερική, αφήνοντας πίσω του 200.000 νεκρούς από τότε που ξεκίνησε τη δεκαετία του ’60.

Οι ΗΠΑ έχουν υπάρξει σύμμαχοι της κολομβιανής κυβέρνησης για χρόνια και έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην στρατιωτική μείωση της παρουσίας των FARC στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έκτακτη συνάντηση των ευρωπαίων ηγετών την Πέμπτη για τη Γροιλανδία μετά τις απειλές Τραμπ

Γκράχαμ για Συρία: Ζητά άμεση ενημέρωση του Κογκρέσου για τις κινήσεις του Άχμεντ Αλ-Σάρα (Γκολάνι) κατά των Κούρδων (SDF)

Καταγγελία-φωτιά για τη Συρία: Η Ουάσιγκτον εθελοτυφλεί στην απελευθέρωση μελών του ISIS

Αυστηρή προειδοποίηση Λίντσεϊ Γκράχαμ στο καθεστώς της Δαμασκού: «Εάν επιθυμείτε μια σύγκρουση με την αμερικανική Γερουσία και την οριστική ρήξη στις σχέσεις ΗΠΑ-Συρίας, συνεχίστε την ίδια πορεία»

Μάχες σε όλη τη Συρία – Οι Κούρδοι συγκρούονται με τους τζιχαντιστές της Δαμασκού – Οι ΗΠΑ στηρίζουν τα τζιχάντια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr