Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο επίσημος μακάβριος απολογισμός από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τους 31 έφθασαν οι νεκροί και τους 270 οι τραυματίες από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, σε αεροδρόμιο και μετρό. Τον απολογισμό έδωσε στη δημοσιότητα ο ομοσπονδιακός γενικός εισαγγελέας του Βελγίου.

Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες που προκάλεσαν τον θάνατο 31 ανθρώπων και τον τραυματισμό 270, “χτύπησαν την καρδιά” της Ευρώπης, η οποία πρέπει να αντιδράσει με “αποφασιστική ενότητα”, σχολιάζει σήμερα ο γαλλικός Τύπος εκφράζοντας οδύνη.

“Οι Βρυξέλλες επλήγησαν από την τρομοκρατία”, είναι ο τίτλος της Le Monde, η οποία σημειώνει ότι “το Βέλγιο εισήλθε, την Τρίτη 22 Μαρτίου, σε ένα εφιαλτικό σενάριο”.

“Η Ευρώπη χτυπήθηκε στην καρδιά της”, γράφει η εφημερίδα Le Figaro. “Η Ευρώπη δέχεται επίθεση” γράφει η Les Echos, όπως και πολλοί τίτλοι γαλλικών εφημερίδων.

Οι φωτογραφίες τραυματιών και διασωθέντων των επιθέσεων που έπληξαν το διεθνές αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και τον σταθμό του μετρό Μάλμπεκ, στην καρδιά της συνοικίας όπου βρίσκονται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, καλύπτουν εκτενώς τα πρωτοσέλιδα όλων των γαλλικών εφημερίδων, όπως και των εντύπων παντού στην Ευρώπη.

“Ο τρόμος στην καρδιά των Βρυξελλών” (Liberation), “Ο πόλεμος στην Ευρώπη” (Le Parisien/Aujourd’hui en France).

Ζωντάνεψαν οι μνήμες από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015. “Να που Βρυξέλλες και Παρίσι έγιναν αδέλφια εξ αίματος”, γράφει η περιφερειακή εφημερίδα L’ Alsace.

Αλληλέγγυα, η Liberation φιλοξενεί το κύριο άρθρο της εφημερίδας La Libre Belgique με τον λακωνικό τίτλο “Αντιμετώπιση”.

“Αντίδραση”, είναι επίσης η κυρίαρχη λέξη των γάλλων αρθρογράφων. “Σήμερα, είμαστε όλοι Βρυξελλιώτες”, επιμένει η οικονομική εφημερίδα Les Echos καταγγέλλοντας “επίθεση κατά της Ενωσης”.

“Απέναντι σε έναν εχθρό που επιβάλλεται σε αυτήν, η Ευρώπη πρέπει να υπάρξει ως δύναμη κρούσης και προστασίας”, γράφει η Le Figaro.

“Αυτή η Ευρώπη θα αφεθεί, θα αρνηθεί αυτό που την κρατά μαζί; Είναι η ώρα της συσπείρωσης”, γράφει η Liberation.

“Αντίδραση”, σίγουρα, από την Ευρώπη η οποία όμως πρέπει να μείνει “πιστή στην ανθρωπιστική της παράδοση”, επιμένει η La Croix. “Θύμα της τυφλής βίας, (η Ευρώπη) θα βιαιοπραγήσει κατά του εαυτού της, αν αφεθεί στον πειρασμό της εκδίκησης και του αποδιοπομπαίου τράγου”, εξηγεί η εφημερίδα της Καθολικής Εκκλησίας.

Στο ίδιο κλίμα και η κομμουνιστική εφημερίδα L’ Humanite που προειδοποιεί ότι “η απειλή θα έχει διάρκεια” και ότι “ο περιορισμός και η εξάλειψή της δεν θα γίνει με περιστασιακές αντιδράσεις ούτε με εκδικητικές παρορμήσεις”.

Πέρα από τους νεκρούς, στους τραυματίες περιλαμβάνονται επίσης πολλοί πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μεταξύ των οποίων τρεις μορμόνοι ιεραπόστολοι και ένας υπάλληλος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι μορμόνοι, ο Ρίτσαρντ Νόρμπι, 66 ετών, ο Τζόζεφ Εμπέι, 20 ετών και ο Μέισον Γουέλς, 19 ετών, οι οποίοι βρίσκονται εκτός κινδύνου, συνόδευαν στο αεροδρόμιο μια γαλλίδα συνάδελφό τους που μετέβαινε σε αποστολή στο Οχάιο (βόρειες ΗΠΑ).

Η Φάνι Ρέιτσελ Κλάιν, 20 ετών, είχε ήδη περάσει από τους ελέγχους ασφαλείας όταν ακούστηκε η μία από τις δύο εκρήξεις, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκκλησία των μορμόνων, που έχει την έδρα της στη Γιούτα (δυτικά).

Οκτώ Γάλλοι έχουν επίσης τραυματιστεί, από τους οποίους οι τρεις σοβαρά, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τον Πορτογάλο υφυπουργό πορτογαλικών κοινοτήτων Ζοζέ Λουίς Καρνέιρο, τουλάχιστον 21 από τους τραυματίες έχουν την πορτογαλική υπηκοότητα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το Λονδίνο έκανε λόγο για τέσσερις Βρετανούς τραυματίες, ενώ ένας πέμπτος, ο Ντέιβιντ Ντίξον, φέρεται ως αγνοούμενος. Η οικογένειά του δήλωσε στο BBC ότι δεν έχει νέα του από χθες το πρωί.

Εξάλλου, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, πολλοί υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν επίσης τραυματιστεί.

Ο Βραζιλιάνος πρώην μπασκετμπολίστας Σεμπάστιεν Μπελίν τραυματίστηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με πολλά βελγικά ΜΜΕ που δημοσιεύουν μια φωτογραφία όπου εμφανίζεται πεσμένος στο έδαφος με τα πόδια σε μια λίμνη αίματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr