Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βομβιστική επίθεση τζιχαντιστών σε στρατιωτική περίπολο στον Λίβανο

Βομβιστική επίθεση τζιχαντιστών σε στρατιωτική περίπολο στον Λίβανο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας Λιβανέζος στρατιώτης σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας κοντά στο βορειοανατολική πόλη Αρσάλ κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί και κρυφτεί στην άκρη του δρόμου, στην κοιλάδα της Ατά κοντά στην Αρσάλ, και εξερράγη όταν πέρασε από το σημείο λιβανέζικη περίπολος. Εκτός από τον έναν άνδρα που σκοτώθηκε, τρεις ακόμα τραυματίστηκαν.

Μετά το χτύπημα ο στρατός του Λιβάνου βομβάρδισε θέσεις τζιχαντιστών στα περίχωρα της Αρσάλ.

Ο Λίβανος είναι στόχος των τζιχαντιστών. Η χώρα έχει δεχτεί πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις, επικίνδυνοι πυρήνες τζιχαντιστών έχουν εξαρθρωθεί και στα βορειοανατολικά, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ένοπλες συμμορίες της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα και του Ισλαμικού Κράτους δρουν εντός της λιβανέζικης επικράτειας.

Ο στρατός του Λιβάνου, υποστηριζόμενος και από την παραστρατιωτική λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, που θεωρείται από πολλές χώρες τρομοκρατική οργάνωση, πραγματοποιεί εδώ και μήνες στρατιωτικές επιχειρήσεις γύρω από την πόλη Αρσάλ, όπου χιλιάδες τζιχαντιστές δρουν. Στην ίδια περιοχή βρίσκονται και τα προσφυγικά στρατόπεδα των Σύρων.

Συνολικά ο Λίβανος φιλοξενεί 1.067.000 Σύρους πρόσφυγες.

Τον Αύγουστο του 2014 το Μέτωπο Αλ Νούσρα, δηλαδή η Αλ Κάιντα στη Συρία, και το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλαν στην πόλη Αρσάλ και επί μία εβδομάδα δόθηκαν σκληρές μάχες μέσα στην πόλη.

Αν και ο “ιερός πόλεμος” μαίνεται και στον Λίβανο, επειδή οι τζιχαντιστές είναι “περιορισμένοι” στη βορειοανατολική μεθόριο με τη Συρία, η χώρα δεν έχει ακολουθήσει την τραγική μοίρα Συρίας και Ιράκ.

Ένας ακόμα λόγος που στον Λίβανο οι τζιχαντιστές δυσκολεύονται, είναι ότι οι σουνίτες μουσουλμάνοι είναι μειονότητα. Συγκεκριμένα, οι σουνίτες είναι το 27%, ένα άλλο 27% είναι σιίτες, ενώ οι χριστιανοί όλων των δογμάτων ανέρχονται στο 40,4% του πληθυσμού. Τέλος, το 5% περίπου του πληθυσμού είναι Δρούζοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr