Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι νεοναζί αμαύρωσαν τις Βρυξέλλες (βίντεο)

Οι νεοναζί αμαύρωσαν τις Βρυξέλλες (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όλα τα είχαν οι Βρυξέλλες, αυτό που τους έλειπε είναι νεοναζί να επιτίθενται σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Χρηματιστηρίου της βελγικής πρωτεύουσας, η οποία έχει μετατραπεί σε χώρο μνήμης για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης Τρίτης.

Για την Κυριακή είχε προγραμματιστεί «πορεία ενάντια στο φόβο», η οποία ωστόσο αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα των αρχών για λόγους ασφαλείας.

Τελικά κόσμος συγκεντρώθηκε στη πλατεία Χρηματιστηρίου για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα, άλλοι σιωπηρά και άλλοι με τραγούδια.

Στο σημείο έφτασε κάποια στιγμή μια μεγάλη ομάδα νεοναζί, οι οποίο άρχισαν να βρίζουν τους συγκεντρωμένους και να φωνάζουν συνθήματα κατά των ξένων και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

«Συνεργοί των τρομοκρατών, συνεργοί των τρομοκρατών», άρχιζαν να φωνάζουν προς τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι τους απάντησαν με το σύνθημα: «Ο φασισμός δεν θα περάσει».

Οι νεοναζί συνέχισαν χαιρετώντας ναζιστικά και φωνάζοντας «είμαστε χούλιγκαν» και «είμαστε στο σπίτι μας». Ακολούθησε ένταση με τους νεοναζί να ποδοπατούν τα λουλούδια, που είχαν αφήσει πολίτες για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων, και συγκρούονται με πολίτες και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία με νερό υπό πίεση διέλυσε τους περίπου 200 νεοναζί, οι οποίοι κατευθύνθηκαν σε μικρές ομάδες στα γύρω στενά. Συνολικά 18 άτομα συνελήφθησαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε οπλαρχηγό της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Κασιδιάρη

Γερμανία: Ύποπτοι για «ακροδεξιό εξτρεμισμό» περισσότεροι από 400 αστυνομικοί

Πούτιν: Η Ρωσία θα μάθει ποιοι έδωσαν την εντολή για το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr