Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρυξέλλες: Φιάσκο η υπόθεση του “τζιχαντιστή με το καπέλο”

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαστάσεις φιάσκου προσλαμβάνει η υπόθεση με την σύλληψη του αυτοαποκαλούμενου δημοσιογράφου, Φεϊσάλ Σεφού, ο οποίος για τέσσερις ημέρες ήταν ο «δράστης με το καπέλο», ο άνδρας με τα λευκά ρούχα που περπατούσε μαζί με τον Ιμπραχίμ Ελ Μπακράουι και τον Ναζίμ Λακράουι και καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας στην αίθουσα αναχωρήσεων, λίγο πριν αιματοκυλήσουν το αεροδρόμιο στις Βρυξέλλες. Οι αρχές άφησαν ελεύθερο τον Σεφού, καθώς δεν επιβεβαιώθηκαν οι υπόνοιες ότι ήταν ο τρίτος δράστης.

Την ίδια στιγμή, αλαλούμ επικρατεί και με τον αριθμό των θυμάτων της διπλής επίθεσης στην καρδιά της Ευρώπης. Χθες έγινε γνωστό από επίσημα χείλη ότι οι νεκροί είναι 34, συμπεριλαμβανομένων και των τριών βομβιστών, ενώ μία ημέρα νωρίτερα ο απολογισμός έκανε λόγο για 31 νεκρούς.

Οι συλλήψεις στις Βρυξέλλες συνεχίζονται, ενώ η εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες εναντίον τριών προσώπων, που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στην πρωτεύουσα του Βελγίου και στην Αμβέρσα. Οι έρευνες μετά το Βέλγιο, την Γαλλία, την Γερμανία και την Ιταλία, «απλώθηκαν» και στην Ολλανδία, όπου αστυνομικοί εντόπισαν εκρηκτικά σε πολυκατοικία του Ρότερνταμ.

Πρόκειται για το διαμέρισμα ενός 32χρονου Γάλλου, ο οποίος θα εκδοθεί στη χώρα καταγωγής του, καθώς κατηγορείται για τον σχεδιασμό νέας τρομοκρατικής επίθεσης. Η ολλανδική αστυνομία προχώρησε στη συνέχεια σε συλλήψεις τριών ακόμη ατόμων, ενώ κατά την επιχείρηση βρέθηκαν πυρομαχικά αλλά και ναρκωτικά.

Στην Ιταλία, συνελήφθη 42χρονος Αλγερινός με την κατηγορία της πλαστογράφησης εγγράφων τουλάχιστον τριών εκ των βομβιστών του Παρισιού και των Βρυξελλών. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συνεργάζεται με τις ιταλικές αρχές, ενώ εξετάζεται αίτημα έκδοσής του στο Βέλγιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr