Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντόναλντ Τραμπ: “Όλοι οι τραμπούκοι του Προέδρου”

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την κατηγορία της βιαιοπραγίας σε βάρος μίας γυναίκας δημοσιογράφου αντιμετωπίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, σε ένα ακόμα περιστατικό που καταδεικνύει την ένταση που χαρακτηρίζει τον φετινό αγώνα για το Λευκό Οίκο.

Ο Κόρεϊ Λεβαντόφσκι κατηγορείται ότι κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του κ. Τραμπ στην Φλόριντα, στις 8 Μαρτίου, άρπαξε και τράβηξε βίαια τη δημοσιογράφο Μισέλ Φίλντς όταν αυτή προσπάθησε να θέσει ερώτημα στον υποψήφιο, προκαλώντας μώλωπες στο χέρι της.

Ο κ. Λεβαντόφσκι τέθηκε προσωρινά υπό κράτηση στην Φλόριντα, προτού αφεθεί ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα. Η δίκη του 42χρονου είναι προγραμματισμένη για τις 4 Μαΐου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Τραμπ, επικρατέστερος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, υπερασπίστηκε τον διευθυντή της καμπάνιας του, τονίζοντας στο Twitter ότι τα πλάνα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα δείχνουν ότι «δεν υπάρχει τίποτα» στο όλο περιστατικό. Αποσαφήνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να τον αποδεσμεύσει από τη θέση του.

«Ο κ. Λεβαντόφσκι είναι απολύτως αθώος για την κατηγορία [της βιαιοπραγίας]», ανακοίνωσε ξεχωριστά το στρατόπεδο του κ. Τραμπ, σημειώνοντας πως ο υποψήφιος είναι απόλυτα σίγουρος ότι ο συνεργάτης του θα αθωωθεί.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που προεκλογική εμφάνιση του κ. Τραμπ σημαδεύεται από βία. Ο κύριος ανθυποψήφιός του για το Ρεπουμπλικανικό χρίσμα, γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, και η επικρατέστερη υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον έσπευσαν να κατηγορήσουν τον μεγιστάνα ότι έχει δημιουργήσει τοξική ατμόσφαιρα γύρω από την προεκλογική περίοδο.

Σε μία ξεχωριστή αλλά σημαντική εξέλιξη, ο κ. Τραμπ απέσυρε την παλαιότερη δέσμευσή του ότι σε περίπτωση που δεν λάβει το χρίσμα θα υποστηρίξει όποιον υποψήφιο επιλέξουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

«Όχι, όχι πια», δήλωσε την Τρίτη ο κ. Τραμπ όταν ρωτήθηκε εάν θα τηρήσει τη δέσμευσή του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr