Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τελειώνουν” και τη Λεπέν οι offshore των Panama Papers

“Τελειώνουν” και τη Λεπέν οι offshore των Panama Papers
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα πολυσύνθετο offshore σύστημα έχει στηθεί από τον «πρώτο κύκλο πιστών» της Μαρίν Λεπέν, της προέδρου του γαλλικού ακροδεξιού Κόμματος Εθνικό Μέτωπο, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Le Monde, που αντλεί τα στοιχεία από τα Panama Papers.

Το σύστημα αυτό «ανάμεσα στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, τις βρετανικές Παρθένες Νήσους και τον Παναμά», χρησιμοποιήθηκε για να βγουν χρήματα από τη Γαλλία, μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών αποδείξεων, με πρόθεση την διαφυγή από τις γαλλικές υπηρεσίες κατά του ξεπλύματος», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Με βάση τα στοιχεία που προέρχονται από τα αρχεία της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca του Παναμά, η εφημερίδα αναφέρεται ειδικότερα στον ρόλο του Νικολά Κροσέ, λογιστή και πρώην οικονομικού συμβούλου της προέδρου του Εθνικού Μετώπου και του επιχειρηματία Φρεντερίκ Σατιγιόν, ιδιοκτήτη της εταιρείας Riwal που αναλαμβάνει τον τομέα της επικοινωνίας των υποψηφίων του Εθνικού Μετώπου και άτυπου συμβούλου της Μαρίν Λεπέν.

Επιχειρώντας να προλάβει τις εξελίξεις, ο Φρεντερίκ Σατιγιόν δήλωσε από χθες το βράδυ ότι «έχει θέσει στη διάθεση των δημοσιογράφων έγγραφα που αποδεικνύουν την απόλυτη νομιμότητα των ενεργειών αυτών».

Σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Μέτωπο δίνει τη διαβεβαίωση ότι «δεν εμπλέκεται στην υπόθεση των Panama Papers».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «το 2012, αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές, ο Φρεντερίκ Σατιγιόν οργανώνεται, με τη συνδρομή του Νικολά Κροσέ, για να βγάλει 316.000 ευρώ από τη Riwal και το γαλλικό έδαφος».

Τότε στήνεται ένα πολύπλοκο δίκτυο, που περνά από την απόκτηση μίας εικονικής εταιρείας που βαφτίζεται Time Dragon και έχει έδρα το Χονγκ Κονγκ, η μητρική εταιρεία της οποίας έχει έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους, μέσω της παναμαϊκής Mossack Fonseca.

Το δίκτυο περνά επίσης από μία εταιρεία του Χονγκ Κονγκ που ανήκει στον αδελφό του Νικολά Κροσέ, την Ever Harvest Garments, όπου μία «πλαστή απόδειξη εμφανίζεται για την πληρωμή της κατασκευής των ιστοσελίδων του Rassemblement Bleu Marine για τις βουλευτικές του 2012 και διάφορες μεταφορές κεφαλαίων.

Τα στοιχεία προέρχονται από τη διαρροή 11,5 εκατομμυρίων αρχείων της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca και έχουν αποκαλύψει τεράστια σκάνδαλα φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που πλήττει ηγέτες, πολιτικούς, επιχειρηματίες, διασημότητες, εγκληματικά δίκτυα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr