Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χεζμπολάχ κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία ως υπαίτια του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Η Χεζμπολάχ κατηγόρησε τη  Σαουδική Αραβία ως υπαίτια του πολέμου στη Μέση Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Χεζμπολάχ, σεΐχης Ναμπίλ Καούκ, κατηγόρησε το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας ότι ευθύνεται για τις συγκρούσεις που μαίνονται στη Συρία, στην Υεμένη και στο Ιράκ.

“Οι πολιτικές της Σαουδικής Αραβίας έχουν προκαλέσει τις κρίσεις στις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων τη Συρία, το Ιράκ, το Μπαχρέιν και τον Λίβανο κ.ο.κ.”, δήλωσε ο Ναμπίλ Καούκ σύμφωνα με το αραβικό σάιτ Al-Ahed.

Η Σαουδική Αραβία δεν θέλει ειρήνη στη Συρία, στην Υεμένη και στο Ιράκ, αλλά μάλλον συνωμοτεί ώστε να επιδεινώσει τις πολεμικές συγκρούσεις σε αυτές τις χώρες επειδή η ειρήνη, η σταθερότητα και οι ειρηνικές λύσεις δεν ενδιαφέρουν το καθεστώς του Ριάντ, πρόσθεσε ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ.

Η Συρία έχει βυθιστεί στον πόλεμο από τον Μάρτιο του 2011, με πολλές περιοχές της χώρας να ελέγχονται από ισλαμιστικές ή τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Ο πόλεμος στη Συρία ξεκίνησε ως εμφύλιος για τον εκδημοκρατισμό της και έχει εκτροχιαστεί σε ιερό πόλεμο, “τζιχάντ”, για τη μετατροπή της χώρας σε ακραία σουνιτική θεοκρατία.

Μέχρι στιγμής η σύγκρουση στη Συρία έχει 470.000 νεκρούς, στην πλειονότητά τους στρατιώτες, τζιχαντιστές και αντάρτες, ενώ 1.900.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Ο μισός πληθυσμός της χώρας των 23.000.000 κατοίκων έχει εκτοπιστεί από τις εστίες του, με πολλούς να έχουν καταφύγει πρόσφυγες στις γειτονικές χώρες και άλλοι να επιλέγουν να γίνουν μετανάστες προς την Ευρώπη.

Ο “τζιχάντ”, ιερός πόλεμος, έχει εξαπλωθεί από το 2014 και στο Ιράκ, με το Ισλαμικό Κράτος να έχει καταλάβει μεγάλο μέρος της δυτικής χώρας.

Το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα και οι ισλαμιστικές “μετριοπαθείς” ένοπλες οργανώσεις έχει αποδειχτεί ότι έχουν υποστηριχτεί και συνεχίζουν να υποστηρίζονται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Η Χεζμπολάχ είναι σιιτική λιβανέζικη ένοπλη οργάνωση και κόμμα. Η Χεζμπολάχ θεωρείται από πολλές χώρες της Δύσης τρομοκρατική οργάνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Σαουδική Αραβία: Υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξης

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr