Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σχεδίαζαν να μακελέψουν πάλι το Παρίσι αλλά την “πλήρωσαν” οι Βρυξέλλες

Σχεδίαζαν να μακελέψουν πάλι το Παρίσι αλλά την “πλήρωσαν” οι Βρυξέλλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τζιχαντιστές του Βελγίου, δηλαδή ο πυρήνας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που είχε τη βάση του στις Βρυξέλλες, είχε σχεδιάσει νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία αλλά αποφάσισε εσπευσμένα να πραγματοποιήσει τις επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε την Κυριακή η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η βελγική δικαιοσύνη απήγγειλε επίσης κατηγορίες για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες σε έναν από τους κύριους υπόπτους, τον Μοχάμεντ Αμπρινί, ο οποίος ήδη κατηγορείται σε σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι.

“Η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι προκύπτει από πολλά στοιχεία της έρευνας πως αρχικός στόχος της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν να πλήξει ξανά τη Γαλλία. Ωστόσο η οργάνωση αιφνιδιάστηκε από την ταχεία εξέλιξη της έρευνας και τελικά αποφάσισε βιαστικά να πραγματοποιήσει επίθεση πιο κοντά, να χτυπήσει τις Βρυξέλλες”, δήλωσε ο εισαγγελέας δύο ημέρες μετά τη σύλληψη του Αμπρινί.

Τέσσερις και πλέον μήνες μετά τη σφαγή στο Παρίσι (130 νεκροί), η βελγική αστυνομία κατάφερε μεγάλο πλήγμα στον πυρήνα των τρομοκρατών με τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του βασικού υπόπτου, στις Βρυξέλλες, στις 18 Μαρτίου.

Στις 22 Μαρτίου, η διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών και η επίθεση αυτοκτονίας ενός ακόμα βομβιστή μέσα σε σταθμό του Μετρό στην καρδιά της συνοικίας όπου βρίσκονται τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης προκάλεσαν τον θάνατο 32 ανθρώπων στις Βρυξέλλες.

Την Παρασκευή, η βελγική δικαιοσύνη συνέλαβε στο δήμο Άντερλεχτ των Βρυξελλών τον Βελγο-μαροκινό Μοχάμεντ Αμπρινί, 31 ετών, παιδικό φίλο των αδελφών Αμπντεσλάμ, ο οποίος καταζητείτο μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Ο ίδιος παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ότι είναι ο τρίτος άνδρας που συνόδευε τους δύο μουτζαχεντίν στο αεροδρόμιο και έφυγε από το σημείο αυτό ακριβώς πριν από τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας.

Παραδέχθηκε ότι είναι “ο άνδρας με το καπέλο” που οι ερευνητές προσπαθούσαν να εντοπίσουν βάσει φωτογραφιών από κάμερες ασφαλείας.

Ο Αμπρινί σε βάρος του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τις επιθέσεις στο Παρίσι, πλέον κατηγορείται και από τη βελγική δικαιοσύνη σε σχέση με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, για “συμμετοχή στη δράση τρομοκρατικής οργάνωσης, τρομοκρατικές δολοφονίες και απόπειρες τρομοκρατικών δολοφονιών”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr