Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φόβοι στον ΟΗΕ για επιστροφή των τζιχαντιστών στο Ιράκ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι επιθετικές ενέργειες της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ στο Ιράκ ωθούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να επιστρέψουν, πυροδοτώντας κλίμα ανησυχίας μεταξύ Αμερικανών αξιωματούχων και αξιωματούχων του ΟΗΕ.

Οι ανησυχίες αυτές, εδράζονται στις προσπάθειες σταθεροποίησης των περιοχών που έχουν απελευθερωθεί, σχετικά με το ενδεχόμενο «επιστροφής» των τζιχαντιστών μέσω της οργάνωσης δικτύων πολλαπλής αποσταθεροποίησης.

Η μεγαλύτερη ανησυχία εντοπίζεται στη μη επαρκή διάθεση οικονομικών πόρων για την ανοικοδόμηση του Ραμάντι, αλλά και άλλων περιοχών, καθώς επικρατούν συνθήκες τις οποίες μπορούν να εκμεταλλευτούν οι τζιχανιστές, για να δρομολογήσουν υπογείως την επιστροφή τους.

Χαρακτηριστική της ανησυχίας που υπάρχει είναι η προσπάθεια που γίνεται τις ημέρες αυτές από τον ΟΗΕ, προκειμένου να εξευρεθούν (άμεσα) οικονομικοί πόροι 400 εκατ. δολαρίων από την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της, ώστε να συγκροτηθεί ειδικό ταμείο ανοικοδόμησης και αποκατάστασης των υποδομών σε πόλεις όπως το Ραμάντι.

Από την άλλη μεριά, η κατάσταση αυτή λειτουργεί καταλυτικά για τη δρομολόγηση εξελίξεων σε στρατιωτικό επίπεδο, με κεντρικό αντικειμενικό σκοπό την κατάληψη της Μοσούλης από τη διεθνή συμμαχία, προκειμένου να αποκοπεί -μέσω επιθετικής ενέργειας- κάθε προσπάθεια των τζιχαντιστών να επιδιώξουν εκ νέου εδραίωσή τους, στο Ιράκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr