Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φόβοι στον ΟΗΕ για επιστροφή των τζιχαντιστών στο Ιράκ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι επιθετικές ενέργειες της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ στο Ιράκ ωθούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να επιστρέψουν, πυροδοτώντας κλίμα ανησυχίας μεταξύ Αμερικανών αξιωματούχων και αξιωματούχων του ΟΗΕ.

Οι ανησυχίες αυτές, εδράζονται στις προσπάθειες σταθεροποίησης των περιοχών που έχουν απελευθερωθεί, σχετικά με το ενδεχόμενο «επιστροφής» των τζιχαντιστών μέσω της οργάνωσης δικτύων πολλαπλής αποσταθεροποίησης.

Η μεγαλύτερη ανησυχία εντοπίζεται στη μη επαρκή διάθεση οικονομικών πόρων για την ανοικοδόμηση του Ραμάντι, αλλά και άλλων περιοχών, καθώς επικρατούν συνθήκες τις οποίες μπορούν να εκμεταλλευτούν οι τζιχανιστές, για να δρομολογήσουν υπογείως την επιστροφή τους.

Χαρακτηριστική της ανησυχίας που υπάρχει είναι η προσπάθεια που γίνεται τις ημέρες αυτές από τον ΟΗΕ, προκειμένου να εξευρεθούν (άμεσα) οικονομικοί πόροι 400 εκατ. δολαρίων από την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της, ώστε να συγκροτηθεί ειδικό ταμείο ανοικοδόμησης και αποκατάστασης των υποδομών σε πόλεις όπως το Ραμάντι.

Από την άλλη μεριά, η κατάσταση αυτή λειτουργεί καταλυτικά για τη δρομολόγηση εξελίξεων σε στρατιωτικό επίπεδο, με κεντρικό αντικειμενικό σκοπό την κατάληψη της Μοσούλης από τη διεθνή συμμαχία, προκειμένου να αποκοπεί -μέσω επιθετικής ενέργειας- κάθε προσπάθεια των τζιχαντιστών να επιδιώξουν εκ νέου εδραίωσή τους, στο Ιράκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr