Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρέχουν στην Τουρκία να σωθούν οι “μετριοπαθείς” – Τους κύκλωσε το Ισλαμικό Κράτος

Τρέχουν στην Τουρκία να σωθούν οι “μετριοπαθείς” – Τους κύκλωσε το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι δυνάμεις των τουρκόφιλων “μετριοπαθών” ισλαμιστών και των συμμάχων τους τζιχαντιστών της Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα έχουν περικυκλωθεί στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, δίπλα στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, από το Ισλαμικό Κράτος και καταρρέουν, με πολλούς ήδη να έχουν περάσει στο έδαφος της Τουρκίας για προστασία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν μέσω Twitter μιντιακοί ακτιβιστές, το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει την προέλασή του κατά μήκος των τουρκικών συνόρων, στα εδάφη που ελέγχουν οι μισθοφόροι της Άγκυρας, δηλαδή ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) και η Αλ Κάιντα.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι μισθοφόροι της Τουρκίας εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, για να καταλάβουν τα εδάφη κατά μήκος των συνόρων που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος και να δημιουργήσουν μια ζώνη ελεγχόμενη από την Τουρκία.

Την προηγούμενη Πέμπτη είχαν καταφέρει να καταλάβουν πολλά χωριά και κωμοπόλεις, πανηγυρίζοντας έξαλλα τη νίκη τους.

Ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος ανασυντάχθηκε και στην αντεπίθεση που εξαπέλυσε την Παρασκευή τους παρέσυρε, ανακαταλαμβάνοντας όχι μόνο όσα εδάφη για λίγο είχε χάσει αλλά και τις περιοχές των “μετριοπαθών”.

Οι “μετριοπαθείς” βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Όπως βλέπετε και στον πρόχειρο χάρτη που αναρτήθηκε στο Twitter από μιντιακό ακτιβιστή, οι “μετριοπαθείς” (πράσινα βελάκια) είτε καταφεύγουν στην Τουρκία να γλιτώσουν, είτε περικυκλώνονται από το Ισλαμικό Κράτος (μαύρα βελάκια).

Το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε 4 χωριά, των οποίων οι κάτοικοι επίσης τρέχουν να βρουν καταφύγιο στην Τουρκία. Η φωτογραφία που ακολουθεί δείχνει τους αμάχους που φεύγουν.

prosfiges_aleppo

Τα χωριά που κατέλαβε το βράδυ το Ισλαμικό Κράτος είναι τα Χαουάρ Κιλίς, Καφρ Σους και Ικιντάχ, δίπλα στα σύνορα, όπως μεταδίδεται μέσω Twitter. Αμερικανικά μαχητικά εξαπέλυσαν 4 αεροπορικές επιδρομές στις νέες θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Χαουάρ Κιλίς.

Το τουρκικό πυροβολικό με τη σειρά του, προσπαθώντας να υποστηρίξει τους μισθοφόρους του “σουλτάνου”, βομβάρδισε το Ισλαμικό Κράτος με 30 βλήματα πυροβολικού στο χωριό Μπαραγκιντάχ.

Στον χάρτη που ακολουθεί βλέπετε ακριβώς την ίδια εικόνα με τον κεντρικό χάρτη. Μέσα στον κύκλο η περιοχή που κατέλαβε το Ισλαμικό Κράτος το βράδυ, καταφέρνοντας να διασπάσει τις δυνάμεις των “μετριοπαθών” και της Αλ Κάιντα, περικυκλώνοντας όσους βρίσκονται ανατολικά (δεξιά στον χάρτη), αφήνοντάς τους μόνο μια διέξοδο, να υποχωρήσουν στο έδαφος της Τουρκίας.

map_northern_aleppo

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: Φουντώνουν οι φήμες για σχέδιο συνομωσίας ή πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν

Μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα «όργιο» τουρκικών παραβιάσεων στο FIR Αθηνών

Μεϊμαράκης για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: «Δεν είμαστε αφελείς»

Νίκος Δένδιας: «Πρέπει να ξεχάσουμε το γεωπολιτικό περιβάλλον στο οποίο υπήρξαμε»

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν με χημικά όπλα τους Κούρδους αντάρτες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr