Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Nέες συγκρούσεις και επεισόδια στη Γαλλία για την απελευθέρωση των απολύσεων

Nέες συγκρούσεις και επεισόδια στη Γαλλία για την απελευθέρωση των απολύσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέες συγκρούσεις σημειώθηκαν την Πέμπτη στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας μεταξύ αστυνομικών και νεαρών που διαδηλώνουν κατά της μεταρρύθμισης της εργατικής νομοθεσίας, που προβλέπει απελευθέρωση των απολύσεων.

Στο Παρίσι συνελήφθησαν τέσσερις άνθρωποι επειδή εκτόξευαν αντικείμενα και “εξύβρισαν” τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πριν από μια συγκέντρωση με πρωτοβουλία διαφόρων φοιτητικών οργανώσεων. Νωρίς το απόγευμα, η ατμόσφαιρα παρέμενε ηλεκτρισμένη και οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων στις κροτίδες που έριχναν οι συγκεντρωμένοι.

Το πρωί δύο μέλη της διεύθυνσης ενός σχολείου στο ανατολικό Παρίσι δέχτηκαν επίθεση από δύο νέους, σύμφωνα με τη διοίκησή του, η οποία κατέθεσε μήνυση. Το λύκειο όπου σημειώθηκε το επεισόδιο είναι αποκλεισμένο εδώ και πολλές εβδομάδες καθώς οι μαθητές έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν τοποθετήσει κάδους απορριμμάτων, ζητώντας να αποσυρθεί το επίμαχο νομοσχέδιο.

Στη νότια Γαλλία, στο Μονπελιέ, αρκετές εκατοντάδες νέοι απέκλεισαν πολλά λύκεια ενώ μικροσυγκρούσεις σημειώθηκαν σε πολλά σημεία της πόλης.

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, που επισκεπτόταν σήμερα το Μαντ, στα προάστια του Παρισιού, ήρθε αντιμέτωπος με περίπου 50 διαδηλωτές, τους οποίους απομάκρυναν άμεσα αστυνομικοί.

Την ίδια ώρα κοντά στην Τουλούζη ο Πιερ Γκατάζ, ο πρόεδρος του Medef (το μεγαλύτερο εργοδοτικό σωματείο της Γαλλίας) μπήκε στο στόχαστρο περίπου 200 διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν για να σαρκάσουν την παρουσία του σε ένα συνέδριο με θέμα τη “μοναξιά” των εργοδοτών.

Σε άλλες πόλεις, όπως στη Ρεν, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις έξω από ταχυφαγεία McDonalds σε ένδειξη διαμαρτυρίας για “τη φοροαποφυγή και την παραβίαση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων” από τις πολυεθνικές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα τεθεί υπό κράτηση για σεξουαλικές επιθέσεις

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr