Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Οι ισλαμιστές “μετριοπαθείς” σκοτώνουν άμαχους Κούρδους στο Χαλέπι” (βίντεο)

“Οι ισλαμιστές “μετριοπαθείς” σκοτώνουν άμαχους Κούρδους στο Χαλέπι” (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τουρκόφιλες ισλαμιστικές συμμορίες στη Συρία, οι λεγόμενοι “μετριοπαθείς” (που μόνο μετριοπαθείς δεν είναι), συνεχίζουν να εξαπολύουν επιθέσεις εις βάρος του άμαχου πληθυσμού στην κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στο Χαλέπι, πράγμα που προκάλεσε την αντίδραση και του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Παρατηρητηρίου στη Μέση Ανατολή, Ναντίμ Χούρι, κατηγόρησε τόσο την κυβέρνηση της Συρίας όσο και τους ισλαμιστές ότι σκοτώνουν αμάχους.

“Χώρες “κλειδιά” πιέζουν για διαπραγματεύσεις στη Συρία -ιδιαίτερα οι ΗΠΑ και η Ρωσία- χρειάζεται να πιέσουν τα αντιμαχόμενα μέρη στη Συρία να πάψουν τις παράνομες επιθέσεις”.

“Στο Χαλέπι, οι ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης εξαπολύουν αυτοσχέδιες ρουκέτες και ρίχνουν με όλμους”, λέει ο Εμάντ Νταγούντ, μέλος του τοπικού συμβουλίου της Σεΐχ Μακσούντ μιλώντας στο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι ισλαμιστές βομβάρδισαν τη συνοικία με 23 ρουκέτες στις 6 Μαρτίου σκοτώνοντας 9 αμάχους συμπεριλαμβανομένων 4 παιδιών.

Στις 19 Μαρτίου, 4 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 2 παιδιών, σκοτώθηκαν από ρουκέτες που έπεσαν στη Σεΐχ Μακσούντ από τη συνοικία Αλ Χαλκ, η οποία ελέγχεται από τους ισλαμιστές.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρεται και σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στις 7 Μαρτίου και δείχνει ισλαμιστές της “μετριοπαθούς” Θουγάρ Αλ Σαμ, η οποία ανήκει στον FSA, να παρασκευάζει κυλινδρικές αυτοσχέδιες οβίδες και ρουκέτες για να βομβαρδίσει τη Σεΐχ Μακσούντ.

Ο τοπικός δημοσιογράφος Περβίν Ροτζ μετέδωσε ότι από τις 5 Απριλίου μέχρι τις 8 Απριλίου η συνοικία υφίστατο συνεχή βαρύ βομβαρδισμό. Το νοσοκομείο είχε γεμίσει με νεκρούς και τραυματίες.

Σε βίντεο μετά την επίθεση της 5ης Απριλίου βλέπουμε θύματα, τραυματίες, να δυσκολεύονται να αναπνεύσουν μετά τον βομβαρδισμό. Οι ισλαμιστές είχαν ρίξει χημικά αέρια.

Μετά την ίδια επίθεση βίντεο μέσα από τη συνοικία κατέγραψαν εικόνες φρίκης, με νεκρά παιδιά κάτω από τα χαλάσματα.

Στις 7 Απριλίου ο επίσημος εκπρόσωπος της Τζαΐς Αλ Ισλάμ, Ισλάμ Αλούς, εξέδωσε ανακοίνωσε στην οποία αναφέρει ότι “κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ένας τοπικός οπλαρχηγός της Τζαΐς Αλ Ισλάμ έκανε χρήση όπλων τα οποία δεν ήταν εξουσιοδοτημένα να χρησιμοποιηθούν σε τέτοιες συγκρούσεις, πράγμα που συνιστά παραβίαση του εσωτερικού κανονισμού της οργάνωσης, και παραπέμφθηκε στη στρατιωτική δικαιοσύνη της Τζαΐς Αλ Ισλάμ”.

Αυτή η δήλωση θεωρήθηκε από την κουρδική πλευρά ως παραδοχή ότι ο “μετριοπαθείς” τουρκόφιλοι ισλαμιστές βομβάρδισαν με χημικά όπλα τη Σεΐχ Μακσούντ.

Μιλώντας στο ARA News σε αποκλειστική του συνέντευξη, ο Αλούς επιβεβαίωσε ότι η Τζαΐς Αλ Ισλάμ συμμετέχει στις ισλαμιστικές ομάδες που μάχονται ενάντια στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) που υπερασπίζονται τη Σεΐχ Μακσούντ.

“Οι Κούρδοι προσπαθούν από τη Σεΐχ Μακσούντ να ελέγχουν την οδό Καστέλο, η οποία είναι η μοναδική οδός ανεφοδιασμού για τους αμάχους στις απελευθερωμένες συνοικίες του Χαλεπιού και οι Κούρδοι θέλουν να αποκόψουν αυτό τον δρόμο για να τεθεί η πόλη σε πολιορκία”, είπε.

Η οδός Καστέλο είναι η μοναδική οδός ανεφοδιασμού προς τις συνοικίες του Χαλεπιού που ελέγχουν οι ισλαμιστές. Περνά ακριβώς δίπλα από την κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ.

Πράγματι, εάν αυτή η οδός “κλείσει” οι ισλαμιστές θα μείνουν δίχως εφόδια και πολεμοφόδια. Οι ισλαμιστές ένοπλοι, όχι οι άμαχοι όπως ισχυρίζεται ο Αλούς.

Δείτε τον χάρτη του Χαλεπιού για να έχετε εικόνα:

ALEPPO_MAP_17_4 Με το κίτρινο χρώμα είναι η συνοικία Σεΐχ Μακσούντ που ελέγχουν οι Κούρδοι. Με το κόκκινο χρώμα είναι οι συνοικίες του Χαλεπιού που ελέγχει η κυβέρνηση και με το πράσινο οι “μετριοπαθείς” ισλαμιστές και η Αλ Κάιντα. Η οδός Καστέλο περνά ακριβώς δίπλα από τη Σεΐχ Μακσούντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr