Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Κίνα ακόμη γελάνε με τις ιδέες του Τραμπ για υψηλότερους δασμούς στα προϊόντα της

Στην Κίνα ακόμη γελάνε με τις ιδέες του Τραμπ για υψηλότερους δασμούς στα προϊόντα της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Παράλογο τύπο» χαρακτήρισε ο Κινέζος υπουργός Οικονομικών Λου Τζιουέι τον υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας την εξαγγελία του τελευταίου για επιβολή δασμών άνω του 45% στα κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ.

«Ο Τραμπ είναι ένας παράλογος τύπος. Αν θέλει να το κάνει αυτό, τότε, θα παραβιαστούν οι κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου» ανέφερε ο Λου Τζιουέι σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα «The Wall Street Journal». Παράλληλα τόνισε ότι αν οι ΗΠΑ εφαρμόσουν την πρόταση του Τραμπ τότε, στην ουσία «δεν θα τους ανήκει ο τίτλος της παγκόσμιας υπερδύναμης». «Οι ΗΠΑ είναι απαραίτητο ν’ αναγνωρίσουν ότι η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο, έχουν αμοιβαία εξάρτηση, καθώς η αμερικανική και η κινεζική οικονομία είναι αλληλένδετες», επισήμανε.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει αποφύγει τον άμεσο σχολιασμό των δηλώσεων και εξαγγελιών που έχει κάνει ο Τραμπ, ενώ Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν ασκήσει έμμεση κριτική για την πρότασή του ν’ απαγορευτεί η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, αλλά και για τον ισχυρισμό του, ότι η Κίνα«κλέβει δουλειές» από τις ΗΠΑ. Επίσης, τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης αποφεύγουν να σχολιάζουν δηλώσεις του Τραμπ, με ελάχιστές εξαιρέσεις.

Ο Τραμπ υποστήριξε χθες ότι η Κίνα έχει κηρύξει «οικονομικό πόλεμο» στις ΗΠΑ. «Παίρνουν τις δουλειές μας και τα χρήματά μας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό και να μας ληστεύουν» ανέφερε στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Νέα Υόρκη.

Στη διάρκεια προεκλογικής συζήτησης τον προηγούμενο μήνα, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι η Κίνα δεν θα επιτρέψει το ελεύθερο εμπόριο ή τον ελεύθερο ανταγωνισμό μεταξύ των Αμερικανών επιχειρηματιών και επιχειρήσεων. «Η επιβολή δασμών σε ποσοστό 45% είναι η απειλή προκειμένου να συμμορφωθούν. Αν δεν ακολουθήσουν τους κανόνες ώστε να υπάρχει αμοιβαία αντιμετώπιση και στις δύο πλευρές, τότε θα επιβάλουμε τους δασμούς», υποστήριξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εστέρ Ντιφλό: Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισεκατ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Ινδονησία: Κινέζα πήγε να βγάλει selfie σε ενεργό ηφαίστειο και έπεσε μέσα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr