Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουρτς: Η ΕΕ να παρέμβει ενάντια στον ISIS ακόμη και στρατιωτικά

Κουρτς: Η ΕΕ να παρέμβει ενάντια στον ISIS ακόμη και στρατιωτικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανάγκη να υπερασπιστεί τη χώρα του από την κριτική του Γεν. Γραμματέα των ΗΕ Μπαν Κι Μουν, σχετικά με την περιοριστική προσφυγική πολιτική της, ένιωσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Μιλώντας στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο Κουρτς υποστήριξε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να απομακρυνθεί από τον στόχο της άνευ ορίων υποδοχής προσφύγων. «Η Αυστρία υποστηρίζει μια νόμιμη και με κανόνες είσοδο προσφύγων», τόνισε ο συντηρητικός πολιτικός.

Την περασμένη Πέμπτη, μιλώντας στην αυστριακή Βουλή, ο Μπαν Κι Μουν είχε καλέσει τους Ευρωπαίους να υιοθετήσουν ανοικτές διαδικασίες απέναντι σε όσους ζητούν βοήθεια και διαμαρτυρήθηκε για την αύξηση της ξενοφοβίας στην ΕΕ. Στη συνέντευξη με τη γερμανική εφημερίδα ο Κούρτς τάχθηκε υπέρ της αποδοχής και παροχής προστασίας σε πρόσφυγες που χρειάζονται βοήθεια άμεσα, από την περιοχή που βρίσκονται, και διευκρίνισε ότι η Βιέννη είναι εναντίον της παράνομης μετανάστευσης, «όπου ο καθένας μετανάστης θα μπορεί να εισέρχεται σε μια χώρα σύμφωνα με το δίκαιο του ισχυρού και θα είναι τόσο πλούσιος που θα μπορεί να πληρώνει το διακινητή» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Θέλουμε μιαν Ευρώπη, που να έχει τον έλεγχο της επικράτειάς της και με ασφαλή εξωτερικά σύνορα, που να αποφασίζει μόνη της σε ποιον θα επιτρέπει την είσοδο και σε ποιον όχι και παράλληλα να αναλαμβάνει την ανθρώπινη και πολιτική ευθύνη για όσα συμβαίνουν στη γειτονιά της», ανέφερε.

Σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας ζήτησε από την ΕΕ να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο απέναντι στους νότιους γείτονές της ξεκαθαρίζοντας ότι εννοεί ακόμη και χρήση στρατιωτικών μέσων. Είπε επί λέξει: «παρακολουθήσαμε την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους στο νότο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως Ευρώπη θα έπρεπε να ήμασταν πιο μαχητικοί σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική και την πολιτική άμυνας. Θα έπρεπε να ήμασταν πιο ενεργοί, για να δημιουργήσουμε ζώνη ασφαλείας πριν ξεσπάσει καν μια τέτοια ‘πυρκαγιά’».

Ο Αυστριακός πολιτικός δεν θεωρεί εμπόδιο την ουδετερότητα της χώρας του. «Η αυστριακή ουδετερότητα δεν αποτελεί εμπόδιο για να συμμετάσχει η Αυστρία σε μια τέτοια αποστολή, όταν βλέπω τα σενάρια καταστροφής, τότε η ουδετερότητα περιορίζεται, ουδετερότητα απέναντι στην τρομοκρατία δεν υπάρχει» πρόσθεσε θυμίζοντας τη συμμετοχή 1000 αυστριακών στρατιωτών σε αποστολές στα Βαλκάνια, είτε υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ, είτε υπό την ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr