ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγριο ξύλο στο Σιάτλ για την Πρωτομαγιά

Άγριο ξύλο στο Σιάτλ για την Πρωτομαγιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τουλάχιστον εννέα άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής στο Σιάτλ, μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν σε διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας, στο περιθώριο ειρηνικής πορείας με αφορμή την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο δήμαρχος του Σιάτλ, Εντ Μάρεϊ, κατήγγειλε την «παράλογη βία» από ένα «διαφορετικό πλήθος» από εκείνο που είχε συμμετάσχει νωρίτερα σε μια ειρηνική πορεία για τη μετανάστευση με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς.

Είναι «πολύ λυπηρό που σε μια πόλη η οποία σέβεται βαθιά τα δικαιώματα της Πρώτης Τροποποίησης υπάρχουν κάποιοι που περιφρονούν τις αξίες μας και εμπλέκονται σε παράλογες πράξεις βίας και καταστροφής περιουσίας», δήλωσε ο κ. Μάρεϊ.

Σε αναρτήσεις της στο Twitter, η Αστυνομία του Σιάτλ ανέφερε πως ένας αστυνομικός φέρει αμυχή στο κεφάλι από ρίψη βόμβας μολότοφ, ένας άλλος χτυπήθηκε από πέτρα και ένας τρίτος ξυλοκοπήθηκε από διαδηλωτή. Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις για τους τραυματισμούς άλλων δύο αστυνομικών.

«Κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά», δήλωσε η επικεφαλής της αστυνομίας Κάθλιν Ο΄Τουλ μετά το πέρας των ταραχών, ενώ πρόσθεσε πως «από τη στιγμή που άρχισαν οι επιθέσεις και οι καταστροφές περιουσίας αναλάβαμε δράση. Είναι τόσο απλό».

Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες σε τρία άτομα για επίθεση, σε ένα για καταστροφή περιουσίας και σε πέντε για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Καταγγελίες απαγγέλθηκαν και σε βάρος οκτώ ανδρών ηλικίας από 20 έως 32 ετών, καθώς και σε μία έφηβη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρανοί αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και απαιτούν επίσημη συγγνώμη του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι εάν το Ιράν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, «θα τους ανατινάξω τα πέταλα»

Ο Τραμπ προειδοποίησε τους Ιρανούς για τα Στενά του Ορμούζ: «Αν τα κλείσετε, δεν θα έχετε πλέον χώρα» – «Δεν θα καταφέρετε καν να επιστρέψετε στην αναθεματισμένη τη χώρα σας»

Νέες απειλές Τραμπ κατά της Τεχεράνης: Θα πλήξουμε το Ιράν ακόμα πιο σκληρά αν δεν συγκρατήσει τη Χεζμπολάχ

Δημοσκόπηση-σοκ στο Ισραήλ: «Νικητής του πολέμου το Ιράν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr