ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ρουμανία, Ρωσία,

















































Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάθεση - παρωδία του «Φραπέ» στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
ΟΠΕΚΕΠΕ: 15 συλλήψεις για παράνομες επιδοτήσεις - Στέλεχος της ΝΔ ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος
«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Ξεκίνησε το πρόγραμμα, οι προθεσμίες αγοράς
ΕΕ: Αποφάσισε επ' αόριστον «πάγωμα» των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 210 δισ. ευρώ -Αντιδράσεις από 4 χώρες-μέλη
Ανυποχώρητοι στα μπλόκα οι αγρότες - «Όχι» στο κάλεσμα Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Η Ρωσία είναι αναγκασμένη να αναζητήσει τρόπους να εξουδετερώσει τις απειλές για την εθνική της ασφάλεια της από την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη», διεμήνυσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν μετά την ανάπτυξη του προγράμματος στη Ρουμανία.
Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, μιλώντας σε συνάντηση με Ρώσους στρατιωτικούς αξιωματούχους, είπε ότι «η αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ στην Ευρώπη αποτελεί σαφή παραβίαση της συμφωνίας εξοπλισμών μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ», ενώ πρόσθεσε ότι «οι αντιπυραυλικές εγκαταστάσεις μπορούν να αναδιαμορφωθούν εύκολα για την εκτόξευση μικρού και μεσαίου βεληνεκούς πυραύλων». Όπως τόνισε ο ρώσος πρόεδρος «η αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ στην Ευρώπη αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την αύξηση των διεθνών εντάσεων και την έναρξη μιας νέας κούρσας εξοπλισμών».
Ωστόσο, o κ. Πούτιν διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα δεν έχει καμία πρόθεση να συρθεί σε μια κούρσα εξοπλισμών. «Η χώρα θα εργαστεί “προσεκτικά” σύμφωνα με τα υπάρχοντα σχέδια», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Δυστυχώς, επιδεινώνεται. Αναφέρομαι στην έναρξη της λειτουργίας του σταθμού ραντάρ στη Ρουμανία ως ένα από τα στοιχεία του επερχόμενου προγράμματος των ΗΠΑ για την αντιπυραυλική άμυνα», δήλωσε, τέλος, ο Ρώσος πρόεδρος.






















































