Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επικίνδυνα απρόβλεπτος ο Τραμπ λέει η Χίλαρι Κλίντον

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, επιτέθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι είναι «επικίνδυνα απρόβλεπτος», αλλά και ότι δεν διαθέτει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Η Κλίντον σχεδόν ισοψηφεί στις παναμερικανικές δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου.

Την ίδια στιγμή εμφανίζεται αισιόδοξη ότι θα επικρατήσει του συνυποψηφίου της, Γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς από το Βερμόντ.

Στη διάρκεια συνέντευξής της στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η Κλίντον τόνισε ότι ο Τραμπ δεν έχει τις ικανότητες να ενώσει τους συμμάχους των ΗΠΑ, ώστε ν΄ αντιδράσουν από κοινού στις παγκόσμιες απειλές.

«Γνωρίζω πόσο δύσκολη είναι αυτή η δουλειά, ενώ χρειαζόμαστε σταθερότητα, δύναμη, αλλά και εξυπνάδα. Έχω καταλήξει ότι δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά η Κλίντον.

Η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ εκτιμά πως η εξαγγελία του Τραμπ για την προσωρινή απαγόρευση της εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ έχει στείλει το λάθος μήνυμα στις χώρες με τις οποίες η Ουάσιγκτον πρέπει να συνεργαστεί στη μάχη κατά των ισλαμιστών.

«Λέει πολλά προκληκτικά πράγματα τα οποία καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την εδραίωση της διεθνούς συμμαχίας κατά της τρομοκρατίας. Στέλνει ένα μήνυμα ασέβειας, ενώ το ίδιο αυτό μήνυμα καθιστά την κατάσταση στο εσωτερικό των (μουσουλμανικών) αυτών χωρών ακόμη πιο δύσκολη».

Το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας

Παράλληλα, η Κλίντον άφησε να εννοηθεί ότι η προεκλογική εκστρατεία στο Δημοκρατικό Κόμμα έχει ολοκληρωθεί, εξαιτίας της «μη αντιστρέψιμης αριθμητικής υπεροχής» που έχει σε αριθμό εκλεκτόρων, παρά την επιμονή του Σάντερς να παραμείνει στην προκριματική κούρσα.

«Θα είμαι η υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών. Αυτό πρακτικά έχει επιτευχθεί. Δεν υπάρχει τρόπος να μη γίνει έτσι,» τόνισε η Κλίντον.

Πρότεινε επίσης στον Σάντερς να τη βοηθήσει ώστε το Δημοκρατικό Κόμμα να συνταχθεί ενωμένο πίσω από την υποψηφιότητά της. «Είμαι απόλυτα δεσμευμένη για να κάνω το μέρος της προσπάθειας που μου αναλογεί κι ακόμη περισσότερο. Ωστόσο, ο Γερουσιαστής Σάντερς πρέπει να κάνει κι αυτός τη δουλειά που του αναλογεί», είπε η ίδια.

Ο Σάντερς, αντιπρόεδρος;

Στην ίδια τηλεοπτική συνέντευξη, η Κλίντον δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιλέξει τον Σάντερς για την αντιπροεδρία της, σε μια προσπάθεια να ενώσει το Δημοκρατικό Κόμμα γύρω από την προεδρική υποψηφιότητά της, καθώς αρνήθηκε ν’ αναφερθεί με λεπτομέρειες στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Σαντερς απέρριψε την προτροπή της Κλίντον προς το Γερουσιαστή, να εγκαταλείψει τον προεκλογικό αγώνα, δίνοντας έμφαση στις πρόσφατες εκλογικές νίκες του.

«Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες οι ψηφοφόροι στην Ιντιάνα, στη Δυτική Βιρτζίνια, αλλά και στο Όρεγκον διαφώνησαν με τη Χίλαρι Κλίντον. Αναμένουμε ότι οι ψηφοφόροι στους οκτώ προκριματικούς κύκλους που απομένουν, να διαφωνήσουν και πάλι μαζί της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάικλ Μπριγκς.

Ο Γερουσιαστής από το Βερμόντ υποστηρίζει ότι όλα παραμένουν ανοιχτά για την επιλογή του στο προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, τονίζοντας ότι θα παραμείνει στην προεκλογική εκστρατεία κι ότι θ’ αγωνιστεί μέχρι τον τελευταίο εκλέκτορα.

Στο μεταξύ, πληροφορίες από την αμερικανική πρωτεύουσα, αναφέρουν ότι η Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος, συζητάει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κάποιες παραχωρήσεις προς την πλευρά του Μπέρνι Σάντερς, προκειμένου να διευκολύνει τη διεξαγωγή του κεντρικού συνεδρίου το καλοκαίρι.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης που δείχνουν οι υποστηρικτές του Σάντερς προς την ηγεσία των Δημοκρατικών, αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στη δρομολόγηση μιας τέτοιας εξέλιξης, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση για την πορεία των συζητήσεων, γύρω από τις αναφερόμενες πρωτοβουλίες .

Πολιτικός στόχος, η Βουλή των Αντιπροσώπων

Εν τω μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ, προσπαθεί να ενώσει τους ηγετικούς κύκλους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος γύρω από την υποψηφιότητά του, μετά την αποφασιστική νίκη του στην Ιντιάνα που ενίσχυσε τα «ρήγματα» ανάμεσα στις ηγετικές προσωπικότητες των Ρεπουμπλικάνων.

Στο Καπιτώλιο, ο Μάναφορτ κι άλλοι σύμβουλοι του Τραμπ έχουν συναντήσεις με Ρεπουμπλικανούς που είναι μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων σε μια προσπάθεια να δώσουν νέα πολιτική δυναμική στην υποψηφιότητα του Τραμπ, αλλά και να επιτύχουν τον εμπλουτισμό της προεκλογικής εκστρατείας του με νέες ιδέες.

Ο Τραμπ προσπαθεί ιδιαίτερα να προσεγγίσει τη συντηρητική ομάδα που είναι γνωστή ως «Freedom Caucus» που αποτελείται από Ρεπουμπλικάνους, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, με στόχο να εκμεταλλευτεί την πολιτική επιρροή που αυτή η ομάδα ασκεί στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα.

Κομματική ενότητα

Οι κινήσεις της Χίλαρι Κλίντον δείχνουν ότι προετοιμάζεται για ν’ αντιμετωπίσει κατά μέτωπον τον Ντόναλντ Τραμπ, επιλέγοντας ζητήματα στα οποία διαθέτει εμπειρία, από τη θητεία της, στο αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Από την πλευρά του, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος προσπαθεί να κατευνάσει τους ηγετικούς κύκλους των Ρεπουμπλικάνων, μέσω μιας σειράς συναντήσεων του επιτελείου του στο κέντρο λήψης των αποφάσεων του κόμματος στην Ουάσιγκτον, έχοντας ως κεντρική επιδίωξη την ενότητα της παράταξης, αλλά και τη συστημική προσαρμογή του ίδιου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βόρεια Μακεδονία: Οι φιλορώσοι ψευδοαρχαιομακεδόνες νίκησαν στις εκλογές

Γάζα: Ο αμερικανικός στρατός ολοκλήρωσε την κατασκευή του τεχνητού λιμανιού για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας

Οι Αμερικανοί δεν έστειλαν 1.800 βόμβες στο Ισραήλ για να μην «πέσουν» στη Ράφα

Λευκός Οίκος: Απαράδεκτο το Ισραήλ να κλείνει σημεία εισόδου της βοήθειας στη Γάζα

Ρωσία: Ετοιμάζεται για πυρηνικό πόλεμο με τη Δύση – Γυμνάσια με πυρηνικά όπλα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr