Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους της EgyptAir – Οι πρώτες φωτογραφίες

Βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους της EgyptAir – Οι πρώτες φωτογραφίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αιγυπτιακές κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι βρέθηκε και περισυνελέγη το μαύρο κουτί καταγραφής δεδομένων της πτήσης 804 κοντά στην περιοχή όπου βρέθηκαν νωρίτερα συντρίμμια και σοροί των επιβατών του αεροσκάφους Airbus 320 της EgyptAir, το οποίο συνετρίβη με 66 επιβαίνοντες, στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου την περασμένη Πέμπτη.

Στη δημοσιότητα τα πρώτα ευρήματα

Εν τω μεταξύ δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρώτα ευρήματα από το μοιραίο αεροσκάφος της EgyptAir, το οποίο συνετρίβη την Πέμπτη, από τον εκπρόσωπο Τύπου του αιγυπτιακού στρατού.

Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορεί να δει κανείς κομμάτια υφάσματος, λαμαρίνες, ένα σωσίβιο, ένα καλώδιο USB, κομμάτια από κάθισμα, ο υπνόσακος ενός μωρού, ενώ σε ένα από τα συντρίμμια διακρίνεται και το λογότυπο της αεροπορικής εταιρείας.

Χθες, οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν πως βρήκαν ανοιχτά της Αλεξάνδρειας νέα μακάβρια ευρήματα από το μοιραίο αεροσκάφος, μεταξύ των οποίων, «αντικείμενα επιβατών, ανθρώπινα μέλη, αποσκευές και καθίσματα του αεροσκάφους». Ωστόσο, καμία εικόνα δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα.

Όλα αυτά ενώ η Aviation Herald, μια εξειδικευμένη υπηρεσία η οποία καταγράφει και αναφέρει συμβάντα που αφορούν αεροπορικές εταιρείες, έφερε στο «φως» τις τελευταίες δραματικές στιγμές της μοιραίας πτήσης MS804.

Σύμφωνα με έναν ειδικό σε θέματα αεροναυπηγικής ο οποίος μίλησε στην Deutsche Welle το βράδυ της Παρασκευής, λίγα λεπτά πριν το τέλος, στο Airbus σήμανε συναγερμός! Επικαλούμενος τα στοιχεία που κατέγραψε το σύστημα επικοινωνίας αεροσκαφών ACARS (Aircraft Communication Adressing and Reporting System), υπήρξε καπνός στην τουαλέτα του Airbus και στη συνέχεια στο μέρος όπου βρίσκονται όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους.

Τις συγκλονιστικές αυτές πληροφορίες επιβεβαίωσε το πρωί του Σαββάτου το Γαλλικό Γραφείο Ερευνών Δυστυχημάτων, υπογραμμίζοντας πως είχαν εκπεμφθεί αυτόματα μηνύματα για την ύπαρξη καπνού σε πολλά σημεία του Airbus 320, πριν την εξαφάνιση.

Επίσης, τρία ακόμη μηνύματα που καταγράφηκαν το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, δείχνουν ότι υπήρξε πρόβλημα στους αισθητήρες κάποιων παραθύρων, γεγονός που ίσως υποδεικνύει απότομη αύξηση θερμοκρασίας, ενώ τα τελευταία μηνύματα που καταγράφηκαν αποκαλύπτουν ότι υπήρξε κάποιο σοβαρό πρόβλημα στα συστήματα ελέγχου πτήσης.

Δύο λεπτά από τη στιγμή που σήμανε το προειδοποιητικό σήμα για την φωτιά, χάθηκε κάθε ίχνος του αεροσκάφους. Όλοι οι συναγερμοί καταγράφηκαν μέσα σε τρία λεπτά, από τις 03.26 (ώρα Ελλάδος) έως τις 03.29, λίγο πριν χαθεί το στίγμα του Airbus.

egypt2

egypt3

egypt4

egypt5

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Υπ. Εθνικής Άμυνας: Ένα βήμα πριν την οριστική συμφωνία για την προμήθεια F-35 η Ελλάδα

Newsweek: Η Ελλάδα έτοιμη να στείλει 32 μαχητικά F-16 στην Ουκρανία – ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει η κυβέρνηση

Γάζα: Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA για τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ στο Κατάρ για συνάντηση με θέμα την απελευθέρωση ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr