Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ομπάμα στο κομμουνιστικό Βιετνάμ για δουλειές

Ο Ομπάμα στο κομμουνιστικό Βιετνάμ για δουλειές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Tην τριήμερη επίσκεψή του στο Βιετνάμ άρχισε τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της «στρατηγικής αναδιάρθρωσης» στην Ασία.

Στο επίκεντρο του διπλωματικού ενδιαφέροντος βρίσκονται ζητήματα αμυντικών προμηθειών προς την ασιατική χώρα, με στόχο την ενίσχυση της αμυντικής μηχανής της, σε μια περίοδο κλιμακούμενης έντασης στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Την περίοδο που προηγήθηκε της επίσκεψης μονοπώλησαν οι συζητήσεις στην Ουάσιγκτον σχετικά με την άρση του εμπάργκο που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ για τις πωλήσεις όπλων στο Βιετνάμ, προκειμένου η ασιατική χώρα ν’ αποκτήσει πρόσβαση στη σύγχρονη αμερικανική αμυντική τεχνολογία.

Μερική άρση των περιορισμών έγινε το 2014, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι η ολοκληρωτική άρση του εμπάργκο, θ’ αποδυναμώσει τη διαπραγματευτική θέση των ΗΠΑ, έναντι ζητημάτων που σχετίζονται με το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο Βιετνάμ.

Ωστόσο, αρκετοί Αμερικανοί σύμβουλοι υποστηρίζουν την περαιτέρω άρση του εμπάργκο ώστε η Ουάσιγκτον να δείξει πρακτική υποστήριξη στην προσπάθεια που κάνει το Βιετνάμ, προκειμένου να ενισχύσει την αποτρεπτική αμυντική ικανότητα του, έναντι της Κίνας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ινδονησία: Κινέζα πήγε να βγάλει selfie σε ενεργό ηφαίστειο και έπεσε μέσα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr