Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο σοσιαλιστής Σάντερς έχει γίνει πονοκέφαλος για το σύστημα στις ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος Μπέρνι Σάντερς κλιμακώνει την αντιπαράθεσή του με την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστηρίζοντας καταγγέλλοντας τους ηγετικούς κύκλους των Δημοκρατικών ότι προσπαθούν να διορίσουν τη Χίλαρι Κλίντον στο χρίσμα του κόμματος.

Σε σειρά τηλεοπτικών συντεύξεων ο Σάντερς εμμένει στην απόφασή του να παραμείνει στην προεκλογική κούρσα παρά τις ελάχιστες ρεαλιστικές πιθανότητες που υπάρχουν για ν’ αναδειχτεί στο προεδρικό χρίσμα.

Ο Σάντερς κατά της Βάσερμαν

Ο Σάντερς δήλωσε στο τηλεοπτικό «This Week» του τηλεοπτικού δικτύου ABC ότι οι Αμερικανοί δεν θα πρέπει να βρεθούν σε θέση να επιλέξουν «μεταξύ δύο κακών» στις 8 Νοεμβρίου, υπονοώντας τις προεδρικές υποψηφιότητες της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ. Ο κ. Σάντερς δήλωσε επίσης ότι, στην περίπτωση που εκλεγεί στο Λευκό Οίκο, δε θα υποστηρίξει την Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς στην προεδρία της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος. Παράλληλα, εξέφρασε την υποστήριξή του στον καθηγητή Νομικής Τιμ Κάνοβα, που είναι αντίπαλος της κ. Βάσερμαν στους προκριματικούς για την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος που θα πραγματοποηθούν τον Αύγουστο.

«Διερωτώμαι εάν είναι η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής που χρειάζεται το Δημοκρατικό Κόμμα. Σίγουρα δεν είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σάντερς για την κ. Βάσερμαν στην κυριακάτικη εκπομπή του CBS «Face the Nation».

Προβάδισμα στον Τραμπ

Δημοσκόπηση της εφημερίδας Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου NBC έδωσε στον κ. Τραμπ προβάδισμα 2 μονάδων έναντι της Κλίντον, εντός του περιθώριου στατιστικού λάθους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές Μαρτίου η κ. Κλίντον είχε προβάδισμα 9 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου.

Ωστόσο, ο κ. Σάντερς δε φαίνεται ν’ ακούει τις εκκλήσεις των Δημοκρατικών ν’ αποχωρήσει από την προκριματική εκλογική διαδικασία, τονίζοντας ότι θα παραμείνει μέχρι το κεντρικό συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις 25-28 Ιουλίου στη Φιλαδέλφεια. Εμμένει στην απόφασή του, παρά την ουσιαστική πλειοψηφία σε αριθμό εκλεκτόρων που έχει διαμορφώσει η Χίλαρι Κλίντον. Ο γερουσιαστής από το Βερμόντ επιμένει ότι διεκδικεί την υποστήριξη των υπερκλεκτόρων, ηγετικών προσωπικοτήτων του κόμματος που μπορούν να ψηφίσουν τον οποιονδήποτε υποψήφιο.

Από την πλευρά του, ο Σάντερς δίνει χαρακτήρα “διαδικασίας διορισμού” στη βιασύνη των ηγετικών κύκλων των Δημοκρατικών να υποστηρίξουν την Κλίντον πριν από την επίσημη καταμέτρηση του αριθμού των εκλεκτόρων.

Αρνητική αποδοχή

Στο επίκεντρο πολιτικού προβληματισμού στα εκλογικά επιτελεία τόσο της κ. Κλίντον, όσο και του κ. Τραμπ βρίσκονται οι δύο δημοσκοπήσεις που γνωστοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο και οι οποίες δίνουν ποσοστό αρνητικής αποδοχής άνω του 50% στους δύο υποψηφίους.

Στην πρώτη δημοσκόπηση (Washington Post-ABC News) ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον προκαλούν τις αρνητικές εντυπώσεις του εκλογικού σώματος σε ποσοστό 57% των ψηφοφόρων.

Στη δεύτερη δημοσκόπηση (NBC News / Wall Street Journal) ποσοστό 54% των ψηφοφόρων έχει αρνητική άποψη για την Κλίντον, έναν ποσοστού 58% για τον Ντόναλντ Τραμπ / CNN.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr