Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ: Εμείς θέλουμε συμμαχία με τις ΗΠΑ αλλά εκείνοι δεν είναι έτοιμοι

Λαβρόφ: Εμείς θέλουμε συμμαχία με τις ΗΠΑ αλλά εκείνοι δεν είναι έτοιμοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Πέμπτη ότι οι συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για πλήρη στρατιωτική συνεργασία των δύο υπερδυνάμεων στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία προχωράνε πιο αργά από ό,τι η Ρωσία θα επιθυμούσε και ότι η Ουάσιγκτον δεν είναι έτοιμη για πραγματική συνεργασία με τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο Λαβρόφ ανέφερε ότι για το μόνο που ήταν έτοιμοι οι Αμερικανοί να κάνουν με τους Ρώσους ήταν η δημιουργία ένας κοινού μηχανισμού ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα μεταξύ των ρωσικών και αμερικανικών αεροσκαφών που βομβαρδίζουν στη Συρία.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ο Λαβρόφ, εγκαταστάθηκε μια γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των δύο επιτελείων ώστε να συνεννοούνται και να ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με το ποια ισλαμική ή συριακή οργάνωση συμμετέχει στην εκεχειρία. “Αλλά [οι Αμερικανοί] δεν είναι έτοιμοι ακόμα για πραγματική πολεμική συνεργασία”.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 20 Μαΐου μεταδώσαμε την είδηση ότι η Ρωσία πρότεινε στις ΗΠΑ να αρχίσουν να πραγματοποιούν κοινά αεροπορικά πλήγματα ενάντια στους τρομοκράτες στη Συρία. Μάλιστα οι Ρώσοι βιάζονταν και ήθελαν η συνεργασία να ξεκινήσει από τις 25 Μαΐου.

Στόχος των πληγμάτων, όπως είχε ανακοινώσει η Μόσχα, έπρεπε να είναι εκτός από το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Αλ Νούσρα, συριακός κλάδος της Αλ Κάιντα, καθώς και οργανώσεις των Σύρων ισλαμιστών οι οποίες «δεν τηρούν την εκεχειρία».

Οι Αμερικανοί όμως δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε μια τέτοια στρατιωτική συμμαχία με τη Ρωσία διότι κρατούν ισορροπίες με την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, οι οποίες πλέον συνωμοτούν σχεδόν ανοιχτά για την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας, σχεδιάζοντας ξέσπασμα τζιχαντ στον ρωσικό Καύκασο αλλά και στην Κριμαία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε κυβερνητικές θέσεις στη Ντέιρ αλ Ζουρ

Οι ιρακινές Αρχές εκτέλεσαν 11 μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Ο στρατός του Ισραήλ κατέλαβε τη συνοριακή διέλευση στη Ράφα

Ρωσία: Ετοιμάζεται για πυρηνικό πόλεμο με τη Δύση – Γυμνάσια με πυρηνικά όπλα

Νετανιάχου: Συνεχίζεται η επιχείρηση στη Ράφα μέχρι την απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr