Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Νύχτα Κρυστάλλων” στην Αυστρία ενάντια στους πρόσφυγες;

“Νύχτα Κρυστάλλων” στην Αυστρία ενάντια στους πρόσφυγες;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αυστριακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι άρχισε έρευνα για την πυρκαγιά που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας σε κέντρο που κατασκευάστηκε πρόσφατα για να φιλοξενήσει αιτούντες άσυλο, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η πυρκαγιά, η οποία δεν προκάλεσε θύματα, κατέστρεψε το ξύλινο κτήριο στο οποίο, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, επρόκειτο να φιλοξενηθούν σε δύο εβδομάδες 48 άτομα στο Αλτενφέλντεν, μια κοινότητα 2.100 κατοίκων κοντά στο Λιντς.

Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν αποκλείει καμία υπόθεση σε αυτό το στάδιο όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, που ξέσπασε λίγο πριν από τις 02:00.

Τέσσερις αιτούντες άσυλο είχαν τραυματιστεί σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από ατύχημα σε ένα κέντρο στην Γκρούνμπαχ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Αντίθετα από τη γειτονική Γερμανία, στην Αυστρία δεν έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα καμία περίπτωση σκόπιμης καταστροφής κέντρων προσφύγων.

Η χώρα δέχθηκε το 2015 περίπου 90.000 αιτούντες άσυλο, περισσότερο από το 1% του πληθυσμού της. Από το φθινόπωρο, το κράτος μπορεί να επιβάλει στους δήμους τη φιλοξενία αριθμού μεταναστών που μπορεί να φθάσει το 1,5% του πληθυσμού τους.

Η αύξηση των αφίξεων μεταναστών τροφοδότησε την ψήφο διαμαρτυρίας σε αυτή τη μικρή χώρα των 8,7 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου ο υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος FPO, Νόρμπερτ Χόφερ, συγκέντρωσε το 49,7% των ψήφων στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη στις 22 Μαΐου, έναντι του οικολόγου Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ελεύθερος ο Κ. Φλώρος, με εντολή να μείνει τουλάχιστον 50 μέτρα μακριά από τον Β. Γραμμένο

Στα κρατητήρια ο Κ. Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα για την επίθεση στον Β. Γραμμένο στη Βουλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr