Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O ένοπλος στο UCLA των ΗΠΑ είχε «λίστα θανάτου»

O ένοπλος στο UCLA των ΗΠΑ είχε «λίστα θανάτου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο 38χρονος Μαινάκ Σαρκάρ, που φέρεται να σκότωσε την Τετάρτη τον 39χρονο καθηγητή μηχανολογίας Γουίλιαμ Κλουγκ στο πανεπιστήμιο UCLA των ΗΠΑ και μετά αυτοκτόνησε, είχε συντάξει «μια λίστα θανάτου».

Στη λίστα βρισκόταν και μια γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή στην Μινεσότα, σύμφωνα με τις αρχές. Οι ερευνητές βρήκαν την λίστα στο σπίτι του Σαρκάρ στην Μινεσότα, ενώ η έρευνα επεκτάθηκε εκεί, όταν βρέθηκε ένα σημείωμα στην σκηνή του εγκλήματος. Ο κατάλογος επίσης περιελάμβανε το όνομα ενός άλλου καθηγητή στο UCLA που δεν έχει αναγνωριστεί, ο οποίος είναι σώος, καθώς και το όνομα της νεκρής γυναίκας.

Ο δράστης πήγε στο πανεπιστήμιο βαριά οπλισμένος με σκοπό να σκοτώσει δύο μέλη του διδακτικού προσωπικού. Στην κατοικία στην Μινεσότα, βρέθηκαν πολλά αντικείμενα, ανάμεσα τους επιπλέον πυρομαχικά, καθώς και ένα σημείωμα με ονόματα, που υποδεικνύει ότι αποτελεί μια λίστα θανάτου.

Σε έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι της γυναίκας σε μια κοντινή πόλη στην Μινεσότα, την εντόπισαν νεκρή από πυρά. Το όνομα του καθηγητή Κλουγκ ήταν σε αυτή τη λίστα, καθώς και ένας άλλος καθηγητής του UCLA που είναι σώος.

Η επίθεση φέρεται να προκλήθηκε από την πεποίθηση του Σαρκάρ ότι ο Κλουγκ υπέκλεψε τους κωδικούς του πρόσβασης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, σύμφωνα με μια ανάρτηση του περασμένου Μαρτίου που έγινε σε ιστολόγιο και φέρει την υπογραφή ενός ατόμου με το ίδιο όνομα. Πάντως, η συγκεκριμένη αναφορά δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σε ένα αντίγραφο της διατριβής που ολοκλήρωσε το 2013, όταν και αποφοίτησε, ο Σαρκάρ είχε ευχαριστήσει τον Κλουγκ. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συμβουλάτορα μου Δρ. Γουίλιαμ Κλουγκ για την όλη βοήθεια και υποστήριξη που μου παρείχε. Σε ευχαριστώ που υπήρξες για μένα ο μέντορας μου», είχε γράψει ο Σαρκάρ.
Ο 39χρονος Κλουγκ ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Άγριο φονικό στο Μαρούσι: Νεκρός 23χρονος έξω από νυχτερινό μαγαζί – Υπάρχουν και τραυματίες

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr