Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ να μην κάνουν τίποτα πίσω από την πλάτη της Μόσχας

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ να μην κάνουν τίποτα πίσω από την πλάτη της Μόσχας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην οποία υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν από τη Ρωσία να μην πλήξει θέσεις του Μετώπου της Αλ Νούσρα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποιεί τις ΗΠΑ «να μην κάνουν τίποτα πίσω από την πλάτη της Μόσχας».

Ο Λαβρόφ προ ημερών είχε υποστηρίξει ότι η Ουάσιγκτον ζήτησε από τη Μόσχα να μην πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές κατά της Αλ Νούσρα καθώς υπάρχει φόβος στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό της, να υπάρχουν μέλη της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης.

Εντούτοις, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σε νέες του δηλώσεις τόνισε πως όσοι ήθελαν να αποχωρήσουν από τα σημεία θα μπορούσαν να το είχαν ήδη πράξει από τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Πιστεύουμε ότι υπήρχε αρκετός χρόνος για την “κανονική” αντιπολίτευση να αποχωρήσει από τα εδάφη της Αλ Νούσρα από τον Φεβρουάριο. Εκείνοι που δεν πήραν αποστάσεις από τους τρομοκράτες μπορούν να επιρρίψουν ευθύνες μόνο στον εαυτό τους», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Εξήγησε, μάλιστα, πως η Ρωσία θα ενισχύσει με πιο ενεργή τρόπο και αεροπορικές επιδρομές το συριακό στρατό στις μάχες γύρω και εντός του Χαλεπίου ώστε να αποτραπεί η ανακατάληψη της περιοχής από τους τρομοκράτες.

«Θα αποφασίσουμε πώς οι αεροπορικές δυνάμεις μας θα δράσουν, σύμφωνα με την κατάσταση. Αυτό δε θα αποτελέσει έκπληξη για τους Αμερικανούς», συμπλήρωσε ο Λαβρόφ, τονίζοντας πως η Μόσχα ελπίζει ότι οι ΗΠΑ δε θα προσπαθήσουν να κάνουν οτιδήποτε πίσω από την πλάτη της Ρωσίας.

«Αναμένουμε από τους εταίρους μας να συνεργαστούν με εμάς με τιμιότητα και να μην προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τις συνήθεις επαφές για να πάνε μυστικά στο Plan B, C ή D πίσω από την πλάτη μας», είπε σε αυστηρό τόνο ο Λαβρόφ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr