Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στόχοι του ISIS αστέρες του Χόλιγουντ – Εντολή να αποκεφαλιστούν celebrities;

Στόχοι του ISIS αστέρες του Χόλιγουντ – Εντολή να αποκεφαλιστούν celebrities;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παγκόσμια ανησυχία και συναγερμός έχει προκληθεί με τη λίστα 8.318 ανθρώπων που ανάρτησε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος και ζητά από μοναχόλυκους τζιχαντιστές σε όλο τον κόσμο να τους εντοπίσουν και να τους αποκεφαλίσουν.

Η συντριπτική πλειονότητα των στόχων, οι 7.858, είναι Αμερικανοί, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό μεταξύ των στόχων της οργάνωσης είναι και Έλληνες πολίτες [διαβάστε εδώ].

Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποίησε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, που έχει την έδρα του στη Ρωσία, για να δημοσιεύσει τη λίστα θανάτου.

“Σκοτώστε τους άγρια για να πάρετε εκδίκηση για τους μουσουλμάνους” προτρέπει το Ισλαμικό Κράτος τους μοναχόλυκους τζιχαντιστές.

Το Vocativ μεταδίδει ότι η λίστα, που αναρτήθηκε σε αγγλικά και στα αραβικά, συμπεριλαμβάνει και τα ονόματα 1.445 ανθρώπων που ζουν στην Καλιφόρνια και υπάρχουν οι υποψίες ότι συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα πολλών αστέρων του Χόλιγουντ στους “επικηρυγμένους” από το Ισλαμικό Κράτος.

Η λίστα ακόμα περιέχει 643 ονόματα και διευθύνσεις στη Φλόριντα, 341 στην Ουάσιγκτον, 333 στο Τέξας, 331 στο Ιλινόις και 290 στη Νέα Υόρκη.

Υπάρχουν ακόμα 312 “στόχοι” στον Καναδά, 69 στην Αυστραλία και 39 στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Στόχοι” υπάρχουν και στο Ισραήλ, στη Γαλλία, στην Ινδονησία, στη Νέα Ζηλανδία και στη Τζαμάικα.

Το Telegram από τη σειρά του δήλωσε τρομερά ενοχλημένο που το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποίησε την υπηρεσία του για να αναρτήσει τη λίστα με τα ονόματα και σε ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι κατάργησε 78 κανάλια που συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος σε 12 διαφορετικές γλώσσες.

Οι μοναχόλυκοι τζιχαντιστές είναι μουσουλμάνοι σε ολόκληρο τον κόσμο, εκατοντάδες εάν όχι χιλιάδες που ζουν ανάμεσά μας στις δυτικές κοινωνίες και είναι άνθρωποι που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί από μόνοι τους, δηλαδή δεν έχουν επαφή με την ηγεσία της οργάνωσης ή με κάποιον πυρήνα.

Οι άνθρωποι αυτοί αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας ένα κτύπημα που το σχεδιάζουν και εκτελούν μόνοι τους. Πολλές επιθέσεις μοναχόλυκων είχαμε πριν δύο χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr