ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπαν Κι Μουν “ονειρεύεται” λύση του Κυπριακού εντός 2016

Ο Μπαν Κι Μουν “ονειρεύεται” λύση του Κυπριακού εντός 2016
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, κάνει λόγο για «σημαντική πρόοδο στα ανοιχτά ζητήματα στο Κυπριακό», εκφράζοντας την ελπίδα ότι το θέμα θα επιλυθεί έως το τέλος του 2016.

Ο Μπαν Κι Μουν δήλωσε από τις Βρυξέλες ότι «οι ηγέτες των δύο πλευρών έχουν επιδείξει προσήλωση και έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στα ανοιχτά ζητήματα. Μένουν ακόμη αρκετά, αλλά θα ήταν ευχής έργον να βρεθεί λύση μέχρι το τέλος του 2016». Σημείωσε ότι ο ίδιος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να υποστηρίξει τη «δύσκολη διαδικασία της λήψης αποφάσεων».

Ο ΓΓ του ΟΗΕ πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής, υπογράμμισε πως «τώρα είναι η στιγμή να μπει ένα τέλος σε αυτήν την επίπονη διαδικασία». Παράλληλα, έκανε έκκληση στις δύο πλευρές να τη φέρουν εις πέρας «πριν το τέλος της θητείας του ΓΓ του ΟΗΕ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Γιάννης Μανιάτης ζητά από την ΕΕ στοχευμένες κυρώσεις στην Τουρκία για τον αγωγό Τουρκίας-κατεχόμενης Κύπρου – Προς ελλην. κυβέρνηση: «ΞΥΠΝΑΤΕ!»

Η κατοχική Τουρκία στήνει σκηνικό ΠΟΛΕΜΟΥ στην Ανατ. Μεσόγειο

ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ! Οι Τούρκοι ξεκίνησαν παράνομο αγωγό Τουρκίας-τουρκοκρατούμενης βόρειας Κύπρου ενώ ο Μητσοτάκης δεν τολμά να απλώσει το καλώδιο μέχρι την Κύπρο

Ισραήλ για Κύπρο: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η τουρκική κατοχή στο βορρά του νησιού

Τελεσίγραφο Δένδια προς Τούρκους και κατευναστές εσωτερικού: «Η Κύπρος κείται πλησίον»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr