Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μακέιν έριξε την ευθύνη στον Ομπάμα για το Ορλάντο και μετά ανακάλεσε

Ο Μακέιν έριξε την ευθύνη στον Ομπάμα για το Ορλάντο και μετά ανακάλεσε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν υποστήριξε την Πέμπτη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα φέρει «προσωπική», «άμεση ευθύνη» για τις επιθέσεις εναντίον Αμερικανών, διότι εφάρμοσε πολιτικές που συνέβαλαν να δημιουργηθεί η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, όμως λίγες ώρες αργότερα ανακάλεσε, σημειώνοντας ότι η τοποθέτησή του ήταν «ανακριβής».

Ο Ρεπουμπλικάνος Μακέιν, ο οποίος δίνει μια σκληρή εκστρατεία για την επανεκλογή του στη Γερουσία, έκανε την αρχική δήλωσή του σε δημοσιογράφους που τον ακολούθησαν επιθετικά μέσα στο Καπιτώλιο.

Τον ρώτησαν πιεστικά τι ακούει από τους ψηφοφόρους της πολιτείας του όσον αφορά τον έλεγχο της οπλοκατοχής — ζήτημα που αποτελεί αντικείμενο έντονων αντεγκλήσεων στο Κογκρέσο, μετά τη σφαγή 49 ανθρώπων στο Ορλάντο την Κυριακή από έναν ένοπλο ο οποίος ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

«Ακούω πολλά από τους ψηφοφόρους της πολιτείας μου σχετικά με το τι έγινε και φυσικά τους εξηγώ πως ο Μπαράκ Ομπάμα φέρει άμεση ευθύνη για αυτό», απάντησε ο Μακέιν.

«Επειδή απέσυρε τους πάντες (σ.σ. τους αμερικανούς στρατιώτες) από το Ιράκ, η αλ Κάιντα πήγε στη Συρία, έγινε το ISIS, και το ISIL είναι αυτό που είναι σήμερα εξαιτίας των αποτυχιών του Μπαράκ Ομπάμα, των απόλυτων αποτυχιών» του, πρόσθεσε ο γερουσιαστής, χρησιμοποιώντας μια παλιότερη ονομασία του ISIS.

«Επομένως η ευθύνη για αυτό ανήκει στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τις αποτυχημένες πολιτικές του», πρόσθεσε.

Όμως, λίγη ώρα αφότου αμερικανικά ΜΜΕ άρχισαν να αναπαράγουν τις δηλώσεις του, ο Μακέιν —ο οποίος είχε ηττηθεί από τον Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του 2008— ανήρτησε μια διευκρίνιση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter και κατόπιν εξέδωσε μια ανακοίνωση, στην οποία τονίζει πως ήθελε να καταγγείλει είναι τις πολιτικές του προέδρου, όχι τον ίδιο προσωπικά.

«Χρησιμοποίησα μια ανακριβή έκφραση. Δεν ήθελα να υπονοήσω ότι ο πρόεδρος φέρει προσωπική ευθύνη. Αναφερόμουν στις αποφάσεις του προέδρου Ομπάμα για ζητήματα εθνικής ασφαλείας, όχι στον πρόεδρο προσωπικά», ανέφερε ο Τζον Μακέιν στην ανακοίνωση αυτή.

Ο 79χρονος Μακέιν καλείται να αντιμετωπίσει διάφορους αντιπάλους στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο και ορισμένοι αναλυτές σημειώνουν πως ο βετεράνος αυτός της αμερικανικής πολιτικής διατρέχει σοβαρό κίνδυνο να χάσει την έδρα του στη Γερουσία, την οποία κρατάει για τρεις δεκαετίες.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο εμφανίστηκε να υπονοεί ότι ο Ομπάμα υπήρξε συνεργός στο μακελειό στο Ορλάντο, όπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Μακέιν προχώρησε σε αυτή τη δήλωση την ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ήδη φθάσει στο Ορλάντο, προκειμένου να συναντήσει και να συλλυπηθεί προσωπικά οικείους των θυμάτων της χειρότερης επίθεσης στο έδαφος των ΗΠΑ έπειτα από εκείνες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr