ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμιστές, Λίβανος, Σιίτες, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι, Χάσαν Νασράλα, Χεζμπολάχ,


















































Μααρίβ: Μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ η Τουρκία παρά το Ιράν
Δίδυμοι σεισμοί 7,5 και 7,2 Ρίχτερ έπληξαν τη Βενεζουέλα
Νοσοκομείο Αττικόν: Με μαχαίρι 90χρονος προσπάθησε να επισκεφθεί τη Μάρω Κοντού
Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ στη βόρεια Ιαπωνία
Άγριο φονικό στην Καλλιθέα με νεκρό έναν 15χρονο - Ήταν γνώριμος των Αρχών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η λιβανέζικη παραστρατιωτική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, σύμμαχος της Δαμασκού, τόνισε ότι η μάχη για να μην χαθεί το Χαλέπι είναι μάχη για ολόκληρη τη Συρία, δεσμευόμενη ότι θα συνεχίσει να μάχεται δίπλα στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Ο ηγέτης της οργάνωσης, γνωστής για τους δεσμούς της με το σιιτικό ισλαμιστικό καθεστώς του Ιράν, Σαγέντ Χασάν Νασράλα, είπε ότι, καθώς οι μάχες στη Συρία εντείνονται, η οργάνωση έχει χάσει μόνο μέσα στον Ιούνιο, 26 μαχητές.
Η Χεζμπολάχ μάχεται κυρίως σε μέτωπα που το καθεστώς Άσαντ συγκρούεται με τους “μετριοπαθείς” ισλαμιστές της συριακής αντιπολίτευσης, καθώς και κατά της τρομοκρατικής σουνιτικής μουσουλμανικής οργάνωσης Μέτωπο Αλ Νούσρα, συριακού κλάδου της Αλ Κάιντα.
Η Χεζμπολάχ θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από πολλές δυτικές χώρες.
Η πόλη Χαλέπι είναι χωρισμένη σε τρεις τομείς. Το μισό Χαλέπι ελέγχουν οι “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές, το άλλο κρατά η κυβέρνηση, ενώ μια συνοικία, η Σεΐχ Μακσούντ στα βόρεια της πόλης, είναι υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας.
























































